Venstre vil ikke ha LO inn i byrådet

Foto: Francisco Munoz

Om Ap har et ekte ønske om samarbeid med sentrum, bør de ikke love bort halve politikken til LO før valget, mener Erlend Horn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Venstre håper Aps Harald Schjelderup sier nei til LOs utfordringer om en «fagligpolitisk avtale».

Det var mandag at BA skrev om avtalene som LO nå vil ha Ap-top- pene med på.

Her skriver listetoppene under på at de skal ta sitt ansvar som arbeidsgiver og opplæringsbedrift på alvor, og bidra til at lærlinger får læreplass. Kommunen skal kartlegge hvor mange lærlinger den årlig kan ta inn. LO krever også at kommunen har strenge klausuler i kontraktene når man gjør innkjøp. Slik skal man sikre seg mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Kommunetoppene skal også binde seg og partiet til ikke å innføre søndagsåpne butikker, og at kommunen skal etterleve arbeidsmiljølovens bestemmelser om midlertidig ansatte slik de var før 1. juli.

Bergen trenger ikke LO i byråd

Venstres Erlend Horn håper Harald Schjelderup sier nei til LO.

– Ap i Bergen har hatt en positiv utvikling de siste årene, og har beveget seg bort fra fagbevegelsen og mot sentrum. Schjelderup har signalisert at han vil være en moderat, sentrumsorientert leder om Ap vinner valget.Vi ønsker borgerlig politikk i Bergen. De tette båndene til LO er hovedårsaken til at sentrumspartiene er skeptiske til Ap. Om Ap har et ekte ønske om samarbeid med sentrum, forventer jeg egentlig at de ikke lover bort halve politikken til LO før valget, sier Horn.

Les hele saken på side 10 i Bergensavisen 8. juli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**