Grytidlig ferje

Ferjen går grytidlig på morgenen fra Andenes (kl. 08.45), det betyr at vi må stå opp en time tidligere for å få plass på fergen. Det gir utslag: her er et bilde av Abid på ferjen. Vi var den nest siste bilen som fikk plass på ferjen. Campingbilen bak oss hadde så liten plass til å parkere at de ikke engang kom seg ut av bilen mens den sto på båten. Det var en del biler som ikke fikk plass, så vi er glad for at vi beregnet litt godt tid i morges :) Det mest irriterende på ferjer er biler som sniker i køen. Sjåførene av disse bilene har virkelig fått frekkhetens nådegave tildelt ved skapelsen. Mange ferjeleier er delt inn i flere rader; 1, 2, 3, osv. Køen starter i rad 1, og når den er full begynner 2 å fylle seg opp. Om man er frekk nok kan man snike seg inn på rad 1 idet det skapes litt plass bak i raden når bilene begynner å kjøre inn på ferjen. Når biler kommer i siste liten og gjør nettopp dette gjelder det å ta det med ro, og ikke miste besinnelsen. Ferjeruten Andenes-Gryllefjord er nok også mest sannsynlig Norges dyreste ferje. 250 kroner for mann og sykkel, og 500 kroner for elbil som vanligvis er gratis! Og kaffen koster 30 kroner per kopp! Ikke tro du får noe stor Mocca Latte; du får tildelt en liten pappkopp, slik som på alle andre ferger i Norge. I dag skal vi møte Senja- og Tromsø sykkelklubb, det gleder vi oss til!
Foto: Johannes Bangum

Ferjen går grytidlig på morgenen fra Andenes (kl. 08.45), det betyr at vi må stå opp en time tidligere for å få plass på fergen.

Det gir utslag: her er et bilde av Abid på ferjen.

Vi var den nest siste bilen som fikk plass på ferjen. Campingbilen bak oss hadde så liten plass til å parkere at de ikke engang kom seg ut av bilen mens den sto på båten. Det var en del biler som ikke fikk plass, så vi er glad for at vi beregnet litt godt tid i morges 🙂

Det mest irriterende på ferjer er biler som sniker i køen. Sjåførene av disse bilene har virkelig fått frekkhetens nådegave tildelt ved skapelsen. Mange ferjeleier er delt inn i flere rader; 1, 2, 3, osv. Køen starter i rad 1, og når den er full begynner 2 å fylle seg opp. Om man er frekk nok kan man snike seg inn på rad 1 idet det skapes litt plass bak i raden når bilene begynner å kjøre inn på ferjen. Når biler kommer i siste liten og gjør nettopp dette gjelder det å ta det med ro, og ikke miste besinnelsen.

Ferjeruten Andenes-Gryllefjord er nok også mest sannsynlig Norges dyreste ferje. 250 kroner for mann og sykkel, og 500 kroner for elbil som vanligvis er gratis! Og kaffen koster 30 kroner per kopp! Ikke tro du får noe stor Mocca Latte; du får tildelt en liten pappkopp, slik som på alle andre ferger i Norge.

I dag skal vi møte Senja- og Tromsø sykkelklubb, det gleder vi oss til!

Her er den 30 kroners kaffekoppen.
Her er den 30 kroners kaffekoppen.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**