Vi trenger bibliotek i Lillestrøm

Foto: Margrethe Prahl Reusch

Lillestrøm er en by i vekst, rask vekst. Enhver by med respekt for seg selv, har et bibliotek. Foreløpig har ikke Lillestrøm dette, og det er det på høy tid å gjøre noe med.

Av Margrethe Prahl Reusch, andrekandidat for Skedsmo Venstre

For oss i Skedsmo Venstre er bøker og bibliotek synonymt med kunnskap, synonymt med visdom og synonymt med vitebegjær. Alle disse tre tingene, er ting vi trenger sårt i vår by. Lillestrøm er en by med en stadig større andel innbyggere, flere studenter og flere kunnskapshungrige. Kunnskap, visdom og vitebegjær bør være kvaliteter alle skal ha tilgang på, uavhengig av fysikk, økonomi og bosted. Derfor er bibliotekets plassering og gratisprinsipp svært viktige.

Bibliotek er et gresk ord. Det betyr boklager. Hva skal vi med et boklager, lurer du kanskje?

Jo, vi trenger et boklager, og vi trenger det sentralt i Lillestrøm.

I tillegg til å være et boklager, ser vi at dagens bibliotek brukes som forsamlingslokaler og kursarenaer. Dette trenger vi også i Lillestrøm. VI trenger et sted å låne en bok eller to. Vi trenger et sted å føle på og nyte stillheten, drømme seg bort i en fiktiv verden. Vi trenger et sted der man kan stille sin hunger etter ny viten. Vi trenger et lokale der det er kult å være nerd. Og vi trenger et sted som tar vare på kulturarven vår, i form av blant annet litteratur og fotografier.

Skedsmo Venstre går til valg på å etablere bibliotek i kjernen av Lillestrøm sentrum. Vi ønsker et bibliotek med rause åpningstider, som er innen gangavstand for de aller fleste. Vi ønsker oss din hjelp til å gjennomføre våre planer. Med din hjelp, kan våre bibliotekdrømmer bli virkelighet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**