Vil bygge studentboliger på Bygarasjen

Foto: Francisco Munoz

Venstre vil bygge Studentboliger på Bygarasjen i Bergen sentrum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Denne uken strømmer studentene til Bergen. Noen av dem har vært så heldige å få seg en studentbolig, men langt fra alle. Ifølge en fersk undersøkelse fra Norsk studentorganisasjon er det bare 12,9 av byens studenter som har tilgang på studentbolig.

Konflikt med Thon

Forlaget om å bruke Bygarasjen til studentboliger er ikke nytt. I både 2012 og 2013 foreslo Venstre å bygge midlertidige studentboliger på toppen av Bygarasjen. Bakgrunnen den gangen var at byrådet ønsket å rive Bygarasjen og erstatte den med bykvartaler. Dagens byråd ønsker fremdeles å rive Bygarasjen, men er i konflikt med Thon Gruppen som mener de har en avtale med kommunen om at parkeringshuset ikke kan brukes til andre formål uten de er enige i det.

– Jeg tror at midlertidige studentboliger på taket er det mest realistiske å få til om vi tenker et par år frem i tid. Det vil ta noe tid å få gjennomført riving av Bygarasjen, tror Venstres førstekandidat Erlend Horn.

Han er tydelig på at dersom Venstre kommer i byråd, vil de jobbe for å få på plass flere studentboliger, enten i Bygarasjen eller på tomten ved siden av dagens studentboliger i Grønneviksøren.

Les hele saken og kommentarer fra de andre partiene som støtter Venstres forslag på side 10 i Bergensavisen tirsdag 11. august.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**