Noe må gjøres nå!

Foto: Helga Feste Hunter

Etter møte med representanter for leger ved Gjøvik interkommunale Legevakt samt Gjøvik kommune som vertskommune, mener Venstrelagene i Gjøvik og Østre Toten at forholdene må utbedres nå.

“De beskrivelsene som nå har blitt gitt om de fysiske forholdene våre innbyggere må møte ved legevakta, er ikke verdige forhold når man er på sitt mest sårbare” Sier Lene Melbye, 1. kandidat og lokallagsleder for Østre Toten Venstre, og viser til skildringer som blir lagt frem under møtet. “At andre personer sitter og hører på taushetsbelagte opplysninger blir gitt om pasienter som ligger på bårer på venterommet og at personer som blir innbrakt av politiet må sitte og vente på tur sammen med andre. Dette er ikke verdighet”.

Det ble informert om at lokalene for dagens legevakt, som ble opprettet i 2005, kun var midlertidige lokaler. Det har nå gått 10 år siden, og ingen endringer har skjedd med lokalisering av GiL.

Rundt spørsmålet om lokalisering var Ketil Kjenseth, stortingsrepresentant for Venstre klar. ” Vi kan ikke sitte og vente på en ny lokaliseringsdebatt som kan medføre behov for endringer i reguleringsplaner og lignende. Dette vil ta for lang tid”. Dag Løken, 3. kandidat for Østre Toten Venstre fulgte videre opp med følgende “De planene som allerede foreligger, og som har blitt lagt frem nå i kveld må gjennomføres så fort som mulig”.

“Det har vært lite fokus på legevakta i den politiske arenaen i Østre Toten de siste årene. Med den nye stortingsmeldinga om primærhelsetjenesten og nylig iverksatt forskrift om akuttmedisin, er det behov for å se nærmere på hva vi som medansvarlige vil med denne tjenesten. Som politikere må vi ha en mening om dette, og det er vårt ansvar å sette dette på dagsorden. Vi kommer til å ta opp denne saken med de andre Venstrelagene i nedslagsfeltet til Gjøvik Interkommunale legevakt, for så å følge opp i tilhørende kommunestyrer ut over høsten” avsluttet Lene Melbye med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**