Eidsberg Venstre om lokalvalg, engasjement og dugnad

Venstre stilte sterkt til pakkedugnad. Denne kvelden ble det pakket 5.000 konvolutter med partienes valgmateriell. , Ingunn H Hensel

Om noen uker er det kommunestyrevalg. Lokalvalg. Det er ikke helt det samme som rikspolitikk. Det er kanskje mer smått – men også mer nært. Og for deg – faktisk ganske viktig. Det er ingen selvfølge å ha et demokrati. Hvem skal sette retningen i Eidsberg? Og din hverdag. Valget er ditt.

Kanskje kjenner du ingen på listene, eller synes valgprogrammene er et litt for usikkert grunnlag for å avgi din stemme? Derfor ønsker vi å fortelle litt om oss i lokallaget Eidsberg Venstre – som skiller oss noe fra de andre;

Eidsberg Venstre er landets eldste lokallag av noe parti. Tre år eldre enn Venstre sentralt. Det er jo litt stas – for de som er opptatt av tradisjon, demokrati og folkestyre.

Venstre er et parti uten særskilte bånd til, eller økonomisk støtte fra, fagforeninger, interesseorganisasjoner og religiøse samfunn.

Venstre har ikke partipisk. Du utøver ditt tillitsverv på ære, samvittighet og egen integritet.

Venstre har ikke kampvoteringer og maktkamper. Vi diskuterer og blir enige om løsninger. De siste 6 år har ikke Eidsberg Venstre hatt en eneste sak oppe til votering i gruppemøter. Kun fattet fellesløsninger vi alle kan enes om.

Hele 35 % av personene på valglisten til Eidsberg Venstre er selvstendig næringsdrivende i en eller annen form. Vi kjenner hverdagen til de som ønsker å skape noe – for seg selv og andre.

Venstre har ambisjoner. Bedre å ha ambisjoner og lete etter løsninger – enn å ikke ha ambisjoner? Vi vil noe med Eidsberg. Det er vi stolte av. Du kan lese mer om det i programmet vårt.

Venstrefolk er engasjerte mennesker. Av listens 23 navn har vi ikke klart å finne ut hvor mange tillitsverv, lederverv og funksjoner de forskjellige fyller i lokalsamfunnet Eidsberg. Det er mange. Veldig mange. Vi kjenner Eidsberg.

Venstrefolk stiller på dugnad. Feks når politikerne har valglistepakkedugnad.

Ingen melder seg inn i Venstre av behov for makt, for å kverulere i debatter eller sette noe staselig på CV´n. Du melder deg inn i Venstre fordi du vil noe og bryr deg. Vi løper ikke ned talerstolen i kommunestyret fordi vi liker å høre vår egen stemme, men pga engasjement. Eidsberg trenger engasjement.

Det er en grunn til at Miljøpartiet det Grønne ikke finnes i Eidsberg. Det trengs ikke – Venstre sørger for miljøperspektivet.

«Folk først» er Venstres slagord sentralt – og passer like godt her lokalt. Det fer vår røde tråd. Mennesket og individet skal gå foran systemer og A4-formen. Uansett om du er 6 eller 96 år. Hvordan kan du som individ klare deg best mulig med dine forutsetninger? I skolen, i ditt eget hjem, i yrkeslivet. For lokalpolitikk handler om deg, meg, og oss. Om svømmehall, hjemmetjeneste, levekår, satsninger, hvem som skal få bygge hva hvor, og mye mer. Det er givende å være lokalpolitiker i Eidsberg. Vi får være de som setter retningen. Selvom vi har stramme rammer. Venstre ønsker seg din stemme.

Godt valg!

Eidsberg Venstre
Ingunn Herstad Hensel
Stina Lintho Lippestad
Jonny Løken

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**