Hva vil vi med bygda og kommunen vår de neste fire år? (Del 1)

Gjerstad kan og skal bli en enda bedre og mere attraktiv kommune å bosette seg i fremover, om vi velger å sette mere fokus på næringsutvikling, oppvekst, bosetting, kommunereform og kultur. Dette er de fem hovedsatsnings områdene Gjerstad Venstre vil jobbe for og med i den neste kommunestyreperioden vi har foran oss.

Som sikkert de fleste skjønner har vi som lokalpolitikere stramme økonomiske rammer å forholde oss til, slik at skal vi få til noe må det prioriteres innenfor de fastsatte rammene vi har til disposisjon hvert år. Dette kan til tider være en krevende oppgave, både som lokalpolitiker og for administrasjonen som skal saksbehandle sakene før endelig behandling.

Kommunevalg er personvalg
Jeg ser at enkelte innlegg i det siste er blitt til en ideologi debatt i kommunevalgkampen. Det er noe jeg ikke er opptatt av. Tilbakemeldinger jeg får fra bygdefolk, er at de i hovedsak stemmer på personer og ikke parti. Lokalvalg handler i det store og hele om personer, som vil det beste for bygda. Ord som sosialistisk og borgelig er blitt kastet frem og tilbake, som om det er det som vil avgjøre hvordan Gjerstads fremtid vil bli! Dette er etter min mening en lite konstruktiv debattform, som er lite løsningsorientert på Gjerstad sine utfordringer vi står ovenfor i årene som kommer.

Vi må nå se fremover og ikke bakover
Jeg mener nå at alle oss lokalpolitikere fremover, jeg selv med – må bidra til en mere positiv og konstruktiv politisk debatt og meningsutveksling, som igjen vil fremmer gode politiske beslutninger, til det beste for våre innbyggere. Som lokalpolitikere er vi alle folkevalgt for en tidsbegrenset periode. Det betinger at det faktisk er bygdas innbyggere som bestemmer hvem av oss som stiller til valg på de respektive lister, skal få tillit til en ny periode i kommunestyret og formannskap i Gjerstad.

Jeg vil minne om at tillit ikke er noe en kan kjøpe seg til, det er faktisk ett møysommelig og tidkrevende arbeid, som en må opparbeide seg over tid. Resultatet vil igjen gjenspeile seg etter 14. september, da velgerne har lagt sine stemmesedler i valgurnene. Det er dette som er vårt gode lokaldemokrati i praksis. Vi er seks forskjellige partier, med gode kandidater og gode programmer som stiller til valg for en ny fire års periode. Alle partiene går til valg med hver sitt program med håp og tro på gode fremtidsrettede løsninger, som igjen vil styre bygda vår inn i en positiv utvikling de neste fire år.

Gjerstad Venstre har fem hovedsaker vi vil jobbe for i neste kommunestyreperiode:
• Næringsutvikling
• Oppvekst og skolestruktur
• Bosetting
• Kultur
• Kommunereform

Dette kommer jeg tilbake til i ett senere innlegg, for å utdype hvordan Gjerstad Venstre vil prioritere.

Kai Ove Sandåker
Ordførerkandidat
Gjerstad Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**