Ett løfte til Frivilligheten

Dere er bærebjelker i Sula sitt kulturliv. Dere i det frivillige foreningslivet er blant de fremste kunnskapsformidlere og kulturbærerere. Dere er samfunnsbygger – og vår ”skole” i hvordan et ekte demokrati fungerer. Frivilligheten er det sanne beviset på at frihet til å skape og lage noe sammen er noe av det vi som folk setter høyt. Derfor må Frivilligheten på Sula få rom og vekstmuligheter.

Sula Venstre vil strekke seg langt og jobbe hardt for å få det politiske miljøet i Sula til å løfte frem frivilligheten i kommunen i enda større grad.

Ingen får så mye aktivitet ut av hver krone som det Frivillige Norge. Derfor må støtteordningen være forutsigbare, ubyråkratiske, langsiktige og etiske tydelige. Venstre sentralt har søkt bl.a. via bedre momskompensasjonsordninger og langt høyere maksimal grense for skattefradrag for gaver til frivillige organisasjoner. Slik ønsker en å gi folk flest en mulighet til å selv å støtte saker de brenner for.

Venstre vil gi den frivillige sektoren vekstmuligheter ut fra frivillighetens egne vilkår. Det er viktig for Sula Venstre at frivilligheten selv er med i dialogen om ordninger som får med “alle” i aktiviteter. Sula Venstre vil og i framtiden støtte opp om tiltak m.a. dialogmøter med representanter for frivilligheten, Sulakonferansen og Kvitveisdagene.

Dugnadsånd og kommunal tilrettelegging har gitt Sula mye, og vi vil fortsette å sikre gode rammer for frivilligheten. Venstre har alltid brent for – og vil brenne- for frivilligheten!

Godt valg!
Stig Gunnar Myren
2.Kandidat Sula Venstre

Sulaposten 3.september 2015

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**