Lillestrøm trenger et bibliotek

Foto: Boye Bjerkholt

Venstre vil ha bibliotek i Lillestrøm, og har de siste fire ukene tilbudt lillestrømlinger å ta med seg en bok fra Venstres mobile sykkelbibliotek på Torvet. – Hva er en kunnskapsby uten et bibliotek, spør Skedsmo Venstres ordførerkandidat Boye Bjerkholt retorisk.

Lørdag 12. september pakker sykkelbiblioteket ned for godt, men Bjerkholt har tro på at et permanent og moderne bibliotek kan være på plass i løpet av neste kommunestyreperiode.

– Dette blir en viktig sak for Venstre å få gjennomslag for etter valget, og jeg tror vi har mange med oss der ute. Det har vært en overveldende positiv respons til Venstres forslag om bibliotek i Lillestrøm, utdyper han.

Skedsmo har i dag et hovedbibliotek på Strømmen og en bibliotekfilial på Skedsmokorset. Disse skal fortsette å bestå med Venstres forslag.

– Skedsmo er stort nok til å ha tre biblioteker. Når kulturhuset i Husebylåven står ferdig, vil bibliotekfilialen på Skedsmokorset flytte inn dit, og hovedbiblioteket vil fortsatt være på Strømmen. Men også Lillestrøm trenger et moderne bibliotek som kan være en arena ikke bare for å låne bøker, men også en møteplass og et sted for å studere, søke kunnskap, utforske det ukjente, lære om andre kulturer, og mye mer, sier Bjerkholt.

Lokaliseringen er ennå ikke klar, men Kirkegata er et aktuelt alternativ.

– Et bibliotek i kulturkvartalene i Kirkegata ville være perfekt, men det viktigste er at biblioteket blir liggende sentralt i Lillestrøm. Da kan man endelig, i sykkelbyen Lillestrøm, ta sykkelen eller beina fatt når man skal på biblioteket. Det fortjener både kunnskapsbyen og sykkelbyen Lillestrøm, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**