Forhandlingene i Vikna

Ringerike Venstre

SLIK JEG SER DET. Av Bjørn Ola Holm

Jeg har skrevet mye om Venstres saker i valgkampen på Godt Valg! for å få fram Venstres politikk for Vikna. Det skapte debatt og en overveldende respons fra velgerne, men ikke hos de andre politikerne som ikke var modne for vår politikk. Venstre (7), Sp (3), Frp (3) og Høyre (1) var mer enn nok til å ta makten, men vi ble dessverre ikke enige.

Vi tilbød Senterpartiet samarbeid, varaordfører, leder av planutvalg, opprusting av Austafjord oppvekstsenter og en offensiv næringssatsing i de ytre delene av Vikna. De takket nei, og ville heller med støtte fra Arbeiderpartiet, prøve å få ordføreren med sine tre mandater. Det gikk ikke.

Fremskrittspartiet var mest opptatt av utbygging av Kråkøya og var tilbakeholdne til samarbeid fordi de fryktet at Venstre ville motarbeide deres hjertebarn. De ble derfor tilbudt en avtale om Kråkøya, men viste liten interesse for det. De valgte heller å ofre sine kjerneverdier og gå å innsette en ordfører fra Arbeiderpartiet og en varaordfører fra Sosialistisk Venstreparti.

Med sin ene representant valgte Høyre og følge Fremskrittspartiet i deres ferd mot de røde, uten å oppnå mer enn å få delta som 1 av 14 i et forpliktende samarbeid med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti uten å være på vippen.

Sosialistisk Venstreparti må ha forhandlet godt når de fikk både varaordfører og formannskapsplass med kun ett mandat.

Ap lovte å prioritere helse og skole foran H og FRP sine skattekutt. Etter valget innleder de samarbeid med en forpliktende avtale med partiene de framstilte som en trussel mot alt godt, og inngår en avtale om ikke å øke eiendomsskatten.

Jeg tror ikke velgerne opplever at deres stemme ble hørt denne gangen. Venstre vant velgernes gunst, men nådde ikke opp hos de andre folkevalgte. Synd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**