Etter valget

Foto:Smaalenene Avis

Det har vært spennende dager etter valget. Sittende ordfører Erik Unaas og hans team i Høyre fikk enorm oppslutning : Eidsberg ønsker Unaas!

Det var veldig gledelig å kunne slå fast at den sittende posisjonen fremdeles hadde flertall. Med det gode samarbeidet som hadde vært i 4 år, så var dermed grunnlaget lagt for nye forhandlinger. Allerede valgkvelden ble det derfor avtalt å møtes tidlig dagen etter.

Tirsdag ble det holdt to forhandlingsmøter, og den endelige avtalen var klar etter det tredje møtet sent torsdag kveld den 17.9. Forhandlingene foregikk i vennlig tone og med felles målsetting.

I slike forhandlinger er det flere hensyn som skal ivaretas. Først og fremst handler det om å komme frem til en felles plattform, og vi valgte oss 4 saker som vi skal arbeide sammen om i årene som kommer. I alle øvrige saker står vi fritt i avstemminger og til å fronte eget partis politikk.

Følgende saker skal løftes og arbeides for i perioden:

1. By- og næringsutvikling

2. Nytt bad i Idrettsparken, med byggestart i løpet av perioden

3. Levekår / folkehelse

4. Effektiv drift av kommunen for å unngå eiendomsskatt

 

Hovedtrekket i fordelingen av politiske posisjoner er også klart, og Venstre får 1 fast plass i formannskapet, samt 1. vara.

Vi får nestleder i 1 komiteen for miljø og teknikk, samt et medlem i den fritids- og livsløpsutvalget.

Neste møte for endelig fordeling av varalister til komiteene, samt medlemslister til andre råd og utvalg, vil være innen utløpet av høstferien.

 

Venstre har følgende personer i kommunestyret:

 

Ingunn Hensel

Stina Lintho Lippestad

1. vara Jonny Løken

2. vara Rita Sletner

3. vara Maren Hersleth Holsen

4. vara Trygve Rindal

5. vara Einar Christen Lange

 

Dette er en bra gjeng Venstre-folk! Vi gleder oss veldig til fortsettelsen!

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**