Uheldig med kutt i klima og kultur

Foto: Francisco Munoz
– Venstre ønsker at Bergen skal være en grønn og fremtidsrettet by. Det rimer dårlig med kutt i klima og kultur, sier Venstres Erlend Horn.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

H/Frp-byrådet legger opp til et stramt budsjett, med kutt i flere sektorer. Venstre reagerer på kutt i klima og kultur. Les om budsjettet hos BT, NRK eller BA.

– Venstres viktigste sak ved dette valget var å gjøre Bergen grønnere. De store grepene i miljøpolitikken er ikke i budsjettet, men overføringene til klima er likevel viktige, selv om de er små.

– Skal vi nå målet om å gjøre Bergen til en grønn by, kan vi ikke halvere satsingen på klima og miljø slik byrådet gjør, sier Erlend Horn.

Kulturbyen Bergen

– Bergen er i en vanskelig økonomisk situasjon, men nettopp derfor er det uheldig at byrådet kutter i det vi skal leve av. Kulturbyen Bergen er et av vårt fremste konkurransefortrinn. Å gnage av seg den ene armen hjelper ikke en som sulter.

Horn understreker at de nettopp har fått sett budsjettet, og må bruke tid på å sette seg inn i alt. At Bergen har økonomiske utfordringer, må også det nye byrådet håndtere.

– Vi må føre en ansvarlig økonomisk politikk. Mange vil oppfatte budsjettet som stramt, og slik må det nok være. Men noen av kuttene byrådet foreslår får uforholdsmessig store konsekvenser. Klima- og kulturbudsjettene er ikke store, så kuttene der vil gjøre mye skade.

– I tillegg foreslår byrådet kutt til Utekontakten, som vil slå hardt ut for dem som trenger hjelpen mest. Det vil Venstre ta tak i når vi skal endre på dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**