Venstre, KrF og Ap enige om byrådsplattform

Foto: Tallak Rundholt

– Venstres viktigste sak er å gjøre Bergen grønnere, og denne plattformen signaliserer et taktskifte for en grønnere og mer bærekraftig by, sier Erlend Horn om plattformen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Gjør Bergen grønnere

– Venstres viktigste sak er å gjøre Bergen grønnere, og denne plattformen signaliserer et taktskifte for en grønnere og mer bærekraftig by. Bergen skal vokse med tusenvis av mennesker i årene som kommer.

– I denne veksten ligger det et hav av muligheter, men også et behov for å å bygge en grønn og bærekraftig by, med mindre bilisme, mer kollektiv, sykkel og gange. Skal byen bli grønnere trengs vilje og handlekraft. Det får vi med denne plattformen, sier Horn, som sammen med Julie Andersland og Stian Skår Ludvigsen har representert Venstre i forhandlingene.

En mer human rusomsorg

– Jeg er også svært fornøyd med at vi nå skal få en styrket og mer human rusomsorg. Plattformen viderefører og styrker rusomsorgen i Bergen i alle ledd fra forebygging, skadereduksjon og livredding.

– Byrådet skal innføre et sprøyterom, og arbeide for på sikt å få etablert et brukerrom. Dette er viktig for å møte situasjonen Bergen er i med svært mange overdosedødsfall. Det vil føre til en tettere kontakt mellom brukere og helsevesen, og det vil styrke verdigheten til de som sliter med rusmidler.

God tone i forhandlingene

– Og så vil jeg si at jeg gjennom forhandlingene har fått en større grad av respekt for mine kolleger. Jeg har alltid hatt et godt forhold til både Harald og Dag Inge, men vi har allerede etablert et godt tillitsforhold. Vår nye byrådsleder utviser et lederskap som denne byen trenger, og det er jeg glad for, avslutter Horn.

LES HELE PLATTFORMEN HER

Uken før valget gikk Venstre ut med 9 politiske krav til et nytt byråd i Bergen. Vi er glade for at vi har fått gjennomslag for samtlige krav i plattformen. Plattformen legger grunnlaget for gjennomslag for alle disse sakene.

  • Bybanen langs Bryggen. Venstre vil ha en bybane med holdeplass på Torget.
  • Brukerrom for rusavhengige. Venstre vil etablere et brukerrom for rusavhengige, fortrinnsvis på Strax-huset.
  • Doble antall flyktninger i 2016. Venstre vil at Bergen skal ta imot 700 flyktninger i 2016.
  • Mindre politisk styring av skolen. Venstre vil kutte i skolebyråkratiet. Nei til nye rapporteringskrav.
  • Barnehageplass til alle ettåringer. Barn skal ha rett på barnehage fra de fyller ett år, så lenge foreldrene søker i god tid. For å innfri det, trenger vi flere barnehageplasser, både offentlige og private.
  • Nærbarnehage til alle. Flest mulig skal få tilbud om barnehageplass i nærheten av der de bor. Da trenger vi også flere barnehageplasser, både flere private barnehager og flere offentlige.
  • Ingen flere bilbaserte utbygginger. Det skal ikke vedtas flere bilbaserte utbygginger som flere kjøpesentre, næringsparker som Flesland Airport City osv.
  • Prioritere trygge sykkelveier. Venstre vil snu dagens praksis, slik at syklister og myke trafikanter prioriteres foran hensyn til biltrafikken når veier utbedres eller bygges.
  • Sikre BIT Teatergarasjen og Carte Blanche. Venstre vil sikre at BIT Teatergarasjen og Carte Blanche blir i Bergen og får gode lokaler, for eksempel Sentralbadet.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**