Venstre sikrer Skeivt Arkiv og Hordaland Teater ekstra midler

Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Terje Breivik
Venstres ledertrio, Trine Skei Grande, Ola Elvestuen og Terje Breivik, Foto: Bård Ek

Venstre har fått mange gjennomslag i statsbudsjettet det ble enighet om i dag. To av dem er midler til Skeivt Arkiv i Bergen, samt nynorskteateret Hordaland teater.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Skeivt arkiv ved Universitetet i Bergen ble opprettet i 2012, og tar vare på, dokumenterer og formidler skeiv historie eller LHBT-historie. Skeivt Arkiv har ikke tidligere vært inne på statsbudsjettet, men Venstre og Terje Breivik har igjennom budsjettforhandlingene på Stortinget, fått sikret midler til den viktige forskningsinstitusjonene.

– Nå har vi fått gjennomslag for at dette viktige, historiske arkivet kommer på statsbudsjettet med fem millioner kroner fra 2016. Dermed er det ikke lenger fare for at alt det arbeidet som har vært nedlagt ved UiB så langt, skal gå tapt, sier Breivik.

Gode nyheter også for “nynorskteateret”

Hordaland Teater er regionteateret for Hordaland og ble etablert i 1988. Teateret har barn og unge som en viktig målgruppe, og har nynorsk som administrasjonsspråk og spiller på nynorsk og dialekt. I tillegg har teateret en sterk satsning på bruk av ny dramatikk.

– Dette kommer svært godt med og vil bli brukt til å finansiere ombygging på Losjen når vi fra årsskiftet flytter inn dit, sier direktør Atle Marøen ved Hordaland Teater.

Basert på Bergens Tidenes nettsak 23.11.15. Hele saken kan leses her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**