Et godt budsjett for Skedsmo

Foto: Chris-Håvard Berge (CC BY-NC 2.0), https://flic.kr/p/7ifJik

Venstre la i dag fram et omforent budsjettforslag sammen med Arbeiderpartiet, SV, KrF og Senterpartiet. – Dette er et godt budsjett for Skedsmo som sikrer økt innsats i skolen og som styrker tidlig innsats og lavterskeltiltak innenfor helse og omsorg. I tillegg gir budsjettet et løft for kommunens sykkelsatsing og styrker Skedsmo som en kulturkommune, sier Venstres gruppeleder og varaordfører Boye Bjerkholt.

Partiene kom sent i går kveld frem til en enighet, og budsjettforslaget ble presentert i formannskapet i dag tidlig.

– Det er et budsjett som er helt i tråd med Venstres program, og som inneholder mange viktige satsingsområder for Venstre. Vi bygger videre på det vi har fått til i de siste fire årene, og bruker knappe midler i et stramt budsjett der vi mener det monner mest. Dessuten er jeg glad for at vi tar grep for å investere i effektiviseringstiltak innen særlig IKT-løsninger, som vi vet vil bidra til å frigjøre ressurser og danne grunnlaget for enda bedre tjenester i fremtiden, utdyper Bjerkholt.

I budsjettet er det ikke funnet rom for nye, tunge lånefinansierte investeringer i 2016, men i handlingsprogrammet for de neste fire årene er det lagt inn investeringer i kulturhus i Husebylåven, ny gang- og sykkelbro over Skjærvagapet, etablering av robustboliger og bygging av ny skole i Sophie Radichs vei i Lillestrøm.

– I et stramt budsjett er det viktig at vi klarer å holde oss på et nøkternt nivå og ikke bidrar til økt gjeldsbyrde. I 2016 er det lagt opp til at nesten 13 millioner av eiendomsskatten overføres til fond for fremtidige investeringer, og utover i perioden når handlingsrommet øker, har vi lagt opp til å ta de tunge løftene som trengs, forklarer Bjerkholt.

Handlingsprogrammet legger opp til at gang- og sykkelbro over Skjærvagapet kommer på plass i 2017, Husebylåven og robustboliger i 2018, og ny skole i Lillestrøm i 2019.

– Det er et tempo som er edruelig og som sikrer en sunn og god økonomi for de neste fire årene, samtidig som vi tar grep for å gjøre Skedsmo til en enda bedre kommune å bo i, avslutter Bjerkholt.

Det omforente tallforslaget kan du laste ned her.
Noter til enkelte av tiltakene i tallforslaget, finner du her.

Det omforente budsjettforslaget bygger på rådmannens budsjettframlegg, og viser endringer i forhold til det som rådmannen har lagt fram.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**