Venstre sikrer start for samlokalisering av idrett- og kulturhus i Fyllingsdalen

Foto: Peder Hauge

Byrådet vil begynne på prosjekteringen av nytt fellesbygg for idrett og kultur i 2016

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Byrådet vil i 2016 starte opp igjen arbeidet med å prosjektere et felles idretts- og kulturhus i Fyllingsdalen. Byrådet vil at en forprosjektering skal danne grunnlaget for en raskest mulig realisering av det etterlengtede senteret for kultur og idrett i Fyllingsdalen.

Har ventet på dette i 40 år

Prosjekteringen ble klart etter byrådet forrige uke offentliggjorde sin budsjettinnstilling, og en samlokalisering av idrett- og kulturhus er noe man har ventet på i 40 år i Fyllingsdalen. Anleggets funksjon skal basere seg på lokale brukergruppers behov for innendørs anlegg, samt ambisjoner i idrettsplanen hva gjelder inkludering av nye idrettsaktiviteter.

– Det har vært for mye prat og for lite handling fra kommunen sin side så langt. Fana kan vise til svært gode resultater av satsning på kulturhus. Fyllingsdalen, og også Åsane, har behov for det samme, sier byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland.

Byrådet endrer det avgåtte byrådets prioriteringer

I budsjettforslaget til det avgåtte byrådet var det foreslått å ruste opp Fyllingsdalen idrettshall. Denne prioriteringen sådde tvil om samlokaliseringen av nytt idrett- og kulturhus, ettersom det nye kulturhuset skal reises på tomten hvor nettopp idrettshallen står i dag.

– Nå går det nye byrådet bort fra Høyre og Fremskrittspartiets forslag om å skrinlegge planene om en samlokalisering. Å se kulturen og idretten i sammenheng er helt nødvendig for å få realisert et kulturhus i Fyllingsdalen. Forprosjekter starter neste år, og vil vise hvordan vi best går frem for å få et kulturhus på plass innen ikke alt for mange år, sier Andersland.

Saken stod på trykk på s.3 i Sydvesten, 1. desember 2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**