Venstre sier nei til strippeforbud i Bergen

Foto: Francisco Munoz

Arbeiderpartiet, SV og KrF vil nekte strippeklubber i Bergen skjenkebevilling. Venstre er uenig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

På gårsdagens komitémøtet i helse- og sosialkomiteen, behandlet komiteen saken om nytt skjenkereglement for Bergen kommune. Arbeiderpartiet, SV og KrF fikk flertall for sitt tilleggsforslag om at det ikke skal gis skjenkebevilling til steder som har stripping, toppløs-servering og lignende som del av underholdningstilbudet eller sitt driftkonsept. Partiene mener at et slikt konsept er uforenlig med den profil og omdømme Bergen kommune ønsker å profilere seg med som attraktiv turistby og i næringspolitikken. Troikaen mener også at strippeklubber ikke vil være forenlig med den likestillingsprofilen Bergen kommune ønsker å forbinde seg med, og strippeklubber anses også som uheldig når det gjelder barn og unges opplevelser av bylivet.

I Bergen er det kun utestedet After Dark, tidligere Dreams, som har stripping og toppløs servering som en del av sitt driftkonsept. After Dark har imidlertid hatt skjenkebevilling i flere år, men AP, SV og KrF ønsker nå å trekke bevillingen tilbake. Endelig vedtak i saken kommer ikke før bystyremøtet 15. juni, men også her har de tre partiene flertall.

Venstre ønsker en skjenkepolitikk basert på lovverket

Venstre stemte i går mot tilleggsforslaget, og kommer også til å stemme mot når saken kommer opp for bystyret. Venstres medlem i helse- og sosialkomiteen, Ingrid Nergaard Fjeldstad, var ikke fornøyd etter gårsdagens votering.

– Å nekte strippeklubber skjenking var ikke en del av byrådets forslag til skjenkereglement, og Venstre er det eneste partiet i byrådet som stemmer for skjenkereglementet slik byrådet ville ha det, sier hun.

Venstre ønsker at skjenkepolitikken i Bergen skal oppleves som forutsigbar og rettferdig for næringen. At After Dark ikke skal få skjenkebevilling, etter at eierne har investert midler i en lovlig virksomhet, mener vi er stikk i strid med den forutsigbarheten og rettferdigheten skjenkepolitikken i byen bør basere seg på. Det er en form for vilkårlig styring av skjenkepolitikken som Venstre tar sterkt avstand fra.

– Venstre mener at skjenkepolitikk skal basere seg på lovverket. Stripping og strippeklubber er ikke forbudt i Norge, og vi mener derfor at det er sterkt beklagelig at det ble fattet et vedtak som baserer seg på moralisme. Hvorvidt folk ønsker å besøke strippeklubber får være opp til den enkelte, men vi kan ikke forby alt vi ikke liker i skjenkereglene, påpeker Fjeldstad.

At strippeklubber i Bergen ikke skal få skjenkebevilling står ikke omtalt i byrådsplattformen AP, KrF og Venstre styrer etter. Bystyregruppene til de ulike partiene ble derfor fristilt i denne saken, og av den grunn måtte AP og KrF søke støtte hos SV denne gangen. Til tross for at vi ikke er enig i saken, respekterer Venstre meningsmotstanderne, og vil akseptere et eventuelt flertall i bystyret.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**