Idun Bortne og Sondre Hansmark Persen på andre- og tredjeplass i Hordaland

Foto: Torstein Stråtveit

På Hordaland Venstres nominasjonsmøte fikk Bergen Venstre hele to av de tre toppkandidatene til Hordaland Venstres liste til stortingsvalget 2017. Stortingsrepresentant Terje Breivik ble gjenvalgt som listetopp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**

I kveld ble fylkesleder Idun Kristine Bortne valgt til Hordaland Venstres andrekandidat til stortingsvalget 2017. Bortne kommer opprinnelig fra Ålesund og er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen. Hun er bystyremedlem og jobber til vanlig som gruppeleder for Bergen Venstres bystyregruppe. I tillegg er sunnmøringen komiteleder for komité for barnehage, skole og idrett i bystyret. Som fylkesleder har Bortne også ha fast plass i Venstres landsstyre.

– Jeg er ydmyk, men også veldig glad for den tilliten jeg er blitt vist. Jeg gleder meg til å ta fatt på den store jobben som venter nå frem mot valget 11.september neste år. At retten til fødselspermisjon må samordnes med retten til opptak til barnehageplass, er en av de viktigste sakene jeg ønsker å jobbe for, sier Bortne.

Venstre satser på de unge 

Ungdomskandidat og leder av Bergen Unge Venstre, Sondre Hansmark Persen, ble valgt til tredjekandidat. Persen er 21 år og er født og oppvokst på Askøy, men bor nå i Bergen. Sondre studerer sammenlignende politikk ved UiB, og er innstilt til sentralstyret i Unge Venstre.

– Jeg gleder meg stort til å drive valgkamp og vil jobbe hver eneste dag for at Venstre skal vinne valget. Jeg stiller til valg for Venstre fordi jeg mener Norge trenger en grønn, fri og fremtidsrettet kurs. Jeg brenner spesielt for kunnskap, klima og rusproblematikken. Vi trenger en skole som nærer under elevenes nysgjerrighet og kreativitet, en klimapolitikk som er offensiv og gjør at vi kan levere en klode i god stand til våre barn, og en ruspolitikk som er skadereduserende fremfor en som jager rusavhengige rundt som kriminelle, sier den ferske tredjekandidaten.

Gjenvalg for Terje Breivik

Stortingsrepresentant og nestleder i Venstre, Terje Breivik fra Ulvik, ble ikke overraskende gjenvalgt til Hordaland Venstres listetopp. Breivik mener landet trenger en ny, grønn borgerlig regjering. Venstre har hatt stort gjennomslag som vippeparti med et borgerlig flertall og gjennom samarbeidsavtalen.

– Den sittende regjeringen fører en politikk som ikke er bærekraftig med historisk  høy oljepengebruk kombinert med en offentlig sektor som stadig eser ut. Regjeringen har ikke lykkes med å kutte i byråkratiet. Tvert i mot er antall byråkrater økt med denne regjeringen. Slik kan det ikke fortsette. Vi trenger en ny borgerlig regjering og i den regjeringen bør Venstre delta, sier Breivik.

 

Hele listen ser slik ut:

 1. Terje Breivik, Ulvik
 2. Idun K. Bortne, Bergen
 3. Sondre Hansmark Persen, Bergen
 4. Anne-Beth Njærheim, Bømlo
 5. Elizabeth Toft Erichsen, Sund
 6. Rolf Nesheim, Lindås
 7. Jon Sivert S. Rykkel, Os
 8. Agnes Hoshovde Bernes, Radøy
 9. Anders Waage Nilsen, Bergen
 10. Ingrid Nergaard Fjeldstad, Bergen
 11. Geir Angeltveit, Stord
 12. Jorunn Ytrefjord, Voss
 13. Arild Heggland, Fusa
 14. Synnøve Handeland, Kvinnherad
 15. Anne Marit Buer, Odda
 16. Per-Arne Larsen, Bergen
 17. Beate Eknes, Meland
 18. Brith Ediassen, Fjell
 19. Petter Sexe Ulriksen, Ullensvang
 20. Harald Queseth, Bergen
 21. Mona Haugland Hellesnes, Ulvik
 22. Gunn-Vivian Eide, Bergen
stortingsvalglisten-2017_crop

Bakerst fra venstre: Rolf Nesheim, Sondre Hansmark Persen, Per Arne Larsen, Gunn Vivian Eide, Anders Waage Nilsen. Framme fra venstre: Ingrid Nergaard Fjeldstad, Petter Sexe Ulriksen, Elisabeth Toft Erichsen, Brith Ediassen, Idun K. Bortne, Terje Breivik, Anne Beth Njærheim, Agnes Hoshovde Bernes, Arild Heggland og Jorunn Ytrefjord.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**