Terje Breivik på førsteplass for Venstre i Hordaland

Fra venstre: Elizabeth Toft Erichsen, Idun K. Bortne Terje Breivik, Anne Beth Njærheim og Sondre Hansmark Persen, Hordaland Venstre

Stortingsrepresentant Terje Breivik ble kveld valgt enstemmig til førstekandidat for Venstre i Hordaland på partiets nominasjonsmøtet i Bergen. Idun K. Bortne (38), Bergen ble valgt til 2.kandidat og ungdomskandidaten Sondre Hansmark Persen (20), Bergen ble valgt til 3. kandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Terje Breivik mener landet trenger en ny, grønn borgerlig regjering. Venstre har hatt stort gjennomslag som vippeparti med et borgerlig flertall og gjennom samarbeidsavtalen.

Han trekker frem:

  • Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljeboring
  • Historisk satsing på kollektivtrafikk og jernbane
  • Et lærerløft med en storstilt satsning på etter og videreutdanning
  • Gratis halvdagsplass i barnehagen for de med dårlig råd ( gratis kjernetid for 3- 5-åringer i såkalte lavinntektsfamilier
  • 11 måneders studiestøtte

Men Breivik mener landet trenger en ny, grønn borgerlig regjering

– Den sittende regjeringen fører en politikk som ikke er bærekraftig med historisk høy oljepengebruk kombinert med en offentlig sektor som stadig eser ut. Regjeringen har ikke lykkes med å kutte i byråkratiet. Tvert i mot er antall byråkrater økt med denne regjeringen. Slik kan det ikke fortsette. Vi trenger en ny borgerlig regjering og i den regjeringen bør Venstre delta, sier Breivik.

– En forutsetning for Venstres regjeringsdeltakelse er en ansvarlig økonomisk politikk og en mer miljøvennlig politikk enn den sittende regjeringen. Vi må kutte utslipp av klimagasser i Norge og gjennomføre et grønt skatteskifte. En ny regjering må dessuten ha et helt annet trøkk på det å skape nye arbeidsplasser. Det grønne skiftet er allerede godt i gang. Vi trenger en ny regjering som tar inn over seg at det er fullt mulig å skape nye arbeidsplasser og samtidig kutte i klimagassutslipp, sier Breivik.

– Jeg mener Norge trenger en ny grønn borgerlig regjering. Vi trenger et grønt skifte – også av regjering. En ny blågrønn regjering Venstre bestående av Venstre, Høyre og Kristelig Folkeparti. Det vil være best for Norge og det vil være en mye mer styringsdyktig og handlekraftig regjering fordi den kan søke flertall både til høyre og til venstre i parlamentet, sier Terje Breivik.

Hele lista ser slik ut:

  1. Terje Breivik, Ulvik
  2. Idun K. Bortne, Bergen
  3. Sondre Hansmark Persen, Bergen/Askøy
  4. Anne-Beth Njærheim, Bømlo
  5. Elizabeth Toft Erichsen, Sund
  6. Rolf Nesheim, Lindås
  7. Jon Sivert S. Rykkel, Os
  8. Agnes Hoshovde Bernes, Radøy
  9. Anders Waage Nilsen, Bergen
  10. Ingrid Nergaard Fjeldstad, Bergen
  11. Geir Angeltveit, Stord
  12. Jorunn Ytrefjord, Voss
  13. Arild Heggland, Fusa
  14. Synnøve Handeland, Kvinnherad
  15. Anne Marit Buer, Odda
  16. Per-Arne Larsen, Bergen
  17. Beate Eknes, Meland
  18. Brith Ediassen, Fjell
  19. Petter Sexe Ulriksen, Ullensvang
  20. Harald Queseth, Bergen
  21. Mona Haugland Hellesnes, Ulvik
  22. Gunn-Vivian Eide, Bergen
stortingsvalglisten-2017_crop
Bakerst fra venstre: Rolf Nesheim, Sondre Hansmark Persen, Per Arne Larsen, Gunn Vivian Eide, Anders Waage Nilsen. Framme fra venstre: Ingrid Nergaard Fjeldstad, Petter Sexe Ulriksen, Elisabeth Toft Erichsen, Brith Ediassen, Idun K. Bortne, Terje Breivik, Anne Beth Njærheim, Agnes Hoshovde Bernes, Arild Heggland og Jorunn Ytrefjord.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**