Flertall for utredning av Ullandhaug-bane i Nasjonal transportplan

Torsdag formiddag landet stortingsrepresentant Iselin Nybø (V) på Stavanger lufthavn med gode nyheter fra Nasjonal transportplan (NTP). Venstre har fått H, Frp og Krf med på at staten skal medvirke til utredning utredning av hurtiggående skinnebasert kollektivtransport til Ullandhaug i Stavanger og flyplassen på Sola.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Iselin Nybø, stortingsrepresentant for Rogaland Venstre

– Dette er godt nytt! Vi har ønsket at utredningen skal være et fellesprosjekt mellom staten og fylkeskommunen, og nå tar staten ansvar og bidrar i utredningen, konstaterer Iselin Nybø til Stavanger Aftenblad (abo).

Les også: Nå starter utredningen av bane til Ullandhaug

– Med sykehuset snart på plass, vil flere tusen reise hit hver dag. Da handler det om å få gode kollektivløsninger for fremtiden, legger Iselin Nybø til.

På Ullandhaug planlegges det nytt sykehus i flere byggetrinn samtidig som universitetet skal utvides, flere tusen nye studentboliger er under planlegging for det neste tiåret og store næringsarealer er under planlegging og bygging. Flyplassen på Sola har den laveste kollektivandelen av flyplassene i byområder i Norge. Dermed er potensialet stort for en hurtig ny skinnegående kollektivløsning som binder sammen disse med Jærbanen og det øvige kollektivnettet.

Kjartan Alexander Lunde, leder i Rogaland Venstre

— Dette er en magsik nyhet! Vi i Venstre har arbeidet for å få igang denne utredningen i flere år. Før jul ble det flertall i fylket for å komme igang med utredning og nå kommer staten på banen for å bidra også, sier leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**