35 nye IKT-studieplasser til UiB

Foto: Anine Dedekam Moldskred

Venstre forhandlet 250 nye studieplasser for IKT inn i revidert statsbudsjett i juni. Plassene skulle gå til de institusjonene som hadde fagmiljø, og som kunne tilby studieplasser allerede i høst . UiB var en av disse, og nå har de fått 35 IKT- plasser.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Venstreleder Trine Skei Grande hadde torsdag kommet til Bergen på sin sommerturne. Der kunne hun, sammen med førstekandidat for Hordaland, Terje Breivik, fortelle de gode nyhetene til rektor Dag Rune Olsen ved UiB, og Knut Helland, dekan ved det samfunnsvitenskapelige fakultet.

– Dette er veldig gledelig både for Bergen og Hordaland. Bergen har et yrende IKT- og innovasjonsmiljø, et miljø som fortsetter å vokse, forteller Breivik. De fire siste årene har han sittet i finanskomiteen på Stortinget og forhandlet med regjeringen om statsbudsjettet.

– Og så er det gledelig for en Hordalandspolitiker at Bergen får flest i landet med 55 studieplasser, legger han til.

Høgskolen i Bergen og Norges Handelshøgskole har nemlig fått noen plasser de også – henholdsvis 5 og 15 nye studenter skal studere IKT her til høsten.

Trine Skei Grande er også fornøyd.

– For Venstre er det viktig å satse på kunnskap og forskning. Men vi er også i en situasjon hvor vi må omstille oss. IKT-utdanning er en uunnværlig brikke i puslespillet om fremtiden, sier Skei Grande.

Tirsdag kom hovedopptaket til Samordna opptak. Tallene viste en stor pågang for IKT-studier.

– Mer og bedre IKT-utdanning er kjempeviktig for samfunnet. Ikke bare for den klassiske IT-bransjen, men også for helse, energi og finans, kort sagt samtlige samfunnssektorer, sier rektor Dag Rune Olsen.

Søkerne på ordinærkvoten som slapp gjennom nåløyet på dette nye studiet i år har minst 62,1 karakterpoeng. Søkere på kvoten for førstegangsvitnemål må ha minst 51,9 poeng.

– De er ikke bare populære, men studieplassene er veldig ettertraktet. Det er veldig høye krav, så jeg tror de nye studentene er mer enn godt rustet til å ta denne type utdanning, forteller han.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**