Venstre jubler for tidenes samferdselsløft i Troms

Nå er reguleringsplanen er vedtatt for Hålogalandsvegen. Det er veldig bra for regionen! Dermed er et vegprosjekt på 8,7 milliarder og 150 km med veger og tunneller nærmere oppstart i den mest folkerike regionen i Nord-Norge. Dette betyr svært mye for eksportnæring, pendlere og reiseliv og styrker arbeidsmarkedsregionen. Vegen vil knytte sammen regionen, kutte avstander og gjøre hverdagen lettere for folk og næringsliv, ikke minst for sjømattransporten.

Neste trinn er å få koblet prosjektet sammen inn mot Harstad og mot Evenes. Til sammen vil dette bli et prosjekt på 13 milliarder og det største i landsdelen. Hålogalandsvegen er også en vei som er egnet til rask fremføring av store og økte godsvolum til en fremtidig jernbane. Det er viktig for å skape grunnlag for beslutningen om å bygge jernbane mellom Harstad, Narvik og Tromsø.

Venstre jobber for et moderne transportnett i nord, som er effektivt og sammenhengende fra kaikant via gode veger til kjøl og bane. Med lavutslippsløsninger selvfølgelig. Vi i Venstre er stolt over det som er oppnådd for veisatsing og miljøvennlig transport både i by og distrikt i Troms. Det er store og viktige bevilgninger for fremtiden og nordområdesatsing i praksis.

Her kan du lese mer om de planlagte veiprosjektene: https://www.nrk.no/troms/_-veibudsjettet-er-sa-a-si-historisk-1.12590980

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**