Eiendomsskatt

Foto: Chris-Håvard Berge (CC BY-NC 2.0), https://flic.kr/p/7ifJik

I RAs artikkel om kommuneøkonomi og eiendomsskatt 27.07. så uttaler fungerende ordfører Sanja Pasovic følgende:

«-Tinn SV er positive til å innføre eiendomsskatt igjen, men trinnvis og med bunnfradrag, det vil si at blant annet lavtlønnede kan slippe å betale skatten.»

Kan noen være så snill å informere Pasovic og Tinn SV om at bunnfradrag på eiendomsskatt gjelder verdi på eiendom, og at kommunen ikke har myndighet eller anledning til å beregne slikt ut i fra inntekt?

Med andre ord så slipper ikke lavtlønnede unna eiendomsskatt, selv med bunnfradrag — noe som gjør denne formen for skattlegging veldig usosial for lavtlønnede med egen bolig, f.eks. minstepensjonister.

Boligprisene i Tinn er så lave at det vil være umulig å sikre seg at eiendomsskatt ikke vil ramme de som har lav inntekt, uansett hvor høyt man setter bunnfradraget.

Tinn SV har over tid i en lang rekke avisinnlegg i RA og andre anledninger ment at eiendomsskatt vil være med på å løse de utfordringene kommunene står ovenfor økonomisk — men de har altså ikke tatt seg bryet med å undersøke hvordan eiendomsskatten slår ut for lavtlønnede med egen bolig?

Synes Tinn SV det er greit å skattelegge minstepensjonister og andre lavtlønnede i samfunnet ekstra fordi de eier egen bolig?

Mvh

Marius Skeie

Leder, Tinn Venstre

Leserinnlegg i RA, publisert på nett 27.07.2017.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**