Kona skal stemme taktisk

Det kan ofte være vanskelig å vite hva man skal stemme. Det skjedde også i heimen i denne familien der kona måtte be om råd. Her er historien, gjenfortalt av Victor Skimmeland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

I går kveld ba kona om et råd.
– Jeg vet ikke egentlig hva jeg skal stemme, sa hun. – Jeg er ikke så glad i FrP, særlig ikke etter at dattera vår var på nippet til å miste borgerrettighetene sine.
Dattera vår er født i Sør-Amerika, men ikke adoptert. Tidligere i år mistet hun retten til fødested. Hun fikk også problemer med nytt pass. Jeg måtte til slutt reise til Colombia for å skaffe nye papirer. Det hadde det FrP-styrte departementet bestemt med ny politiinstruks i 2016.

Jeg ba kona utdype hva hun tenkte, framfor å gi henne “fasiten” min med en gang. Jeg visste jo hva jég ville stemme.

– Altså, jeg vil ha en borgerlig regjering, men jeg lurer på om jeg bør stemme taktisk og få Venstre over sperregrensa. Uten Venstre, ingen regjering, sa kona.

Jeg så at kona hadde et poeng og nikket enig.

– Dessuten er Trine Skei Grande mye flinkere enn de gir henne kred for. Hun har jo faktisk peiling på det hun sier!
Den satt. Selv stemmer jeg Venstre av overbevisning. Men jeg sier heller ikke nei til taktiske stemmer.

Stortingsvalg

Nå tar jeg meg en tur på rådhuset med valgkortet. Det skal forhåndsstemmes. Enten regjeringa blir blå-blå eller blå-grønn, så må Venstre være med i regnestykket. Norge har ikke råd til å begynne å eksperimentere nå.

Victor Skimmeland, Haukerød

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**