Åpent møte med Odd Einar Dørum

Foto: Venstre

En politisk veteran kommer til Tinn

Odd Einar Dørum er innleder på Tinn Venstres åpne møte 27 september på StartOpp i Skriugata.
Odd Einar Dørum er innleder på Tinn Venstres åpne møte 27 september på StartOpp i Skriugata. Foto: Tomm W. Christiansen

 

Tinn Venstre inviterer til åpent møte i slutten av september. Hit kommer også Venstre-veteranen Odd Einar Dørum som synes det var på tide å besøke Tinn.

Marius Skeie, leder i Tinn Venstre, oppfordrer alle interesserte å krysse av 27. september i kalenderen.

– Vi har invitert Odd Einar for å samtale om distriktspolitikk og lokaldemokrati—og for det folk ellers måtte ønske å samtale om. Odd Einar er en svært erfaren politiker det alltid er verdt å lytte til og interessant å samtale med, så vi er veldig glade for ta ham i mot, forteller han.

Dørum er utdannet sosionom og satt på Stortinget fra Sør-Trøndelag 1977–81. Seinere satt han tre perioder fra Oslo fra 1997 til 2009. I denne perioden var han også samferdselsminister og justisminister i regjeringene til Kjell Magne Bondevik. Høsten 2010 ble han nominert som Oslo Venstres ordførerkandidat foran bystyrevalget 2011. Dørum har med andre ord lang erfaring med lokalpolitikk – ikke minst å kjempe mot store partier som Arbeiderpartiet og Høyre.

-Hva skal du snakke om på møtet på StartOpp i Tinn?

– Mine erfaringer om å få til noe når det ser vanskelig ut rundt deg, sier Dørum til RA.

– Jeg har dessverre ikke vært i Tinn tidligere. Så jeg har mer å lære, sier 75-åringen.

Venstre ble med i regjeringen i januar i år og han synes partiet får gjennomslag i flere saker.

– Jeg er glad for økende bevissthet om det norske trepartssamarbeidet og regjeringens satsing på mer inkluderende arbeidsliv, sier Odd Einar Dørum.

Marius Skeie forteller at lokallaget skal ha flere åpne møter med gjester framover.

– Vi håper å øke interessen for Venstre og sosialliberalismens oppgave i Tinn og i landet ellers, men det er viktig å understreke at dette er åpne møter der alle er velkomne, understreker han.

-Nominasjonsmøtet i Tinn Venstre?

-Vi kommer til å ha nominasjonsmøte på nyåret. Vi jobber med listestilling og ønsker samfunnsengasjerte folk som vil være med på det som i dag er et veldig dyktig lag i Tinn Venstre, oppfordrer Skeie.

Artikkel i Rjukan Arbeiderblad 06. september 2018