Hurra! Nå er kjøretimer godkjent fravær

Andrea Skimmeland er ungdomskandidat for Sandefjord Venstre til høstens kommunevalg. Hun øvelseskjører nå med elbil for å ta førerkort etter at hun blir 18. , Foto: Privat

Kjøretimer er også en del av utdanninga, og endelig blir den obligatoriske delen godkjent fravær. Det kan vi takke Venstre og hele regjeringen for. Ikke bare FrP.

Jeg har øvelseskjørt i over ett år. Mamma er en flink sjåførlærer. Nå nærmer det seg tida for å ta kjøretimer, for selv om sykkel ofte er best, er bil ofte nødvendig. Jeg er glad for at mamma har latt meg øve mye med elbilen vår.

Førerkort er en viktig del av videregående for mange elever. Særlig på yrkesfag. Nå får vi elever gyldig fravær for inntil 19 kjøretimer. Fordi det ikke er fravær, men utdanning utenfor skolen.

Venstre er utdanningspartiet i regjeringen. I mange yrker er lappen nødvendig for jobb. Yrkessjåfør. Hjemmetjenesten. Journalist. Lærlinger i mange yrker. Jeg nevner noen.

Der FrP roper hurra for lappen og bil, roper vi i Venstre hurra for lappen, utdanning og jobb. Så skal jeg fortsette med buss og tog som jeg gjør i dag, det meste av tida.

Snart skal jeg begynne å ta kjøretimer. Takket være regjeringen, får jeg nå godkjent fraværet.

Andrea Natashah B. Skimmeland
Sandefjord Venstre, ungdomskandidat

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**