Bytt ut fossilen med elbil!

Andrea Skimmeland er ungdomskandidat for Sandefjord Venstre til høstens kommunevalg. Hun øvelseskjører nå med elbil for å ta førerkort etter at hun blir 18. , Foto: Privat

Andrea Natashah Skimmeland er opptatt av klimagassutlslipp og slår et slag for elbilen. Hun skriver: -Tenk på barna og barnebarna dine. Tenk på sånne unge mennesker som jeg. Tenk på helse og miljø.

Spør nå: Hvilken bilkø vil du stå i? Den med dieselbiler eller den med elbiler? Lukter du noen forskjell?

Tenk at du står i kø i en lang tunnel. Du har barn selv. Selv i lukket bil drar vifta inn eksos. Barna dine sitter i baksetet. Hvilken kø ville du nå valgt?

Så enkelt er det.
Hver dag hele året står det lange køer i alle byer. I Norge. I verden. Jeg har selv bodd i Bogota, en av verdens virkelig forurensede byer. Oslo er heller ikke bra. Tenk på helsen vi får om vi bytter til ren transport!
Det er trist at så mange har så stor motstand mot elbiler. De fleste skjønner jo innerst inne hvor bra elbilene er.

Jeg øvelseskjører til lappen nå. Jeg er altså ikke så gammel som deg som leser dette innlegget. Likevel er jeg heldig. Foreldrene mine satset tidlig på elbil. Nesten halve livet har jeg opplevd elbil. Nå øvelseskjører jeg elbil selv.

Tenker du deg godt om, så skjønner også du hvor bra det er. Stadig flere brukte elbiler til en pris for alle. Stadig flere nye elbiler som kan erstatte de fossilbilene vi har i dag.

Tenk deg om! Kanskje blir du overrasket over hvor lett det er å bytte. Neste gang du trenger bil.

Andrea Natashah Skimmeland
Ungdomskandidat, Sandefjord Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**