Svar til leder av KU i husleiesaka

Foto: Marius Skeie

I et innlegg i nettutgava til Rjukan Arbeiderblad skriver lederen av utvalget:

«Men det er ingen grunn til at tidligere rådmann skal utsettes for den «kampanjen» han utsettes for nå, da spesielt i sosiale medier.»

Dét er jeg for såvidt enig i, men rådmannen har pekt ut flyktningkonsulenten som ansvarlig i denne saka. Det er flyktningkonsulenten som først og fremst har opplevd belastningen i media og på folkemunne i denne saka. Flyktningkonsulenten, slik det kommer fram i lagmannsretten, har bare gjort jobben sin — under rådmannens ansvar.

Det er flyktningkonsulenten som leder av kontrollutvalget bør ta seg bry med å beskytte, ikke rådmannen som har forsøkt å plassere ansvaret et annet sted enn hos seg selv.

Man skal ta vare på hverandre her i kommunen, men noen sitter nærmere makta enn andre. Når leder av kontrollutvalget bruker spalteplass i avisa for å forsvare rådmannen, som naturligvis alle i kommunestyret har et forhold til, men ikke flyktningkonsulenten, da kan man faktisk stille spørsmål om kameraderi i kommunestyret.

Man skal alltid ta den svakeste parts side, men det velger leder av kontrollutvalget å ikke gjøre i dette tilfellet. Hva slags signal sender det ut til de ansatte i Tinn kommune?

Marius Skeie

Tinn Venstre

Rjukan Arbeiderblad 18. mars 2019

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**