Vern om sårbar natur

For Venstre er det et hovedpunkt å verne sårbar natur.

Derfor er det rødt lys mange steder i landet og fra Nord-Aurdal Venstres side spesielt Valdresnaturen og Jotunheimen. Vi er for å prioritere klassisk naturvern.

Vi skal ikke rasere norsk natur!

Norge har dessuten et potensiale til å bli verdensledende på havvind. Vi mener det er et enormt grønt potensiale i å dra nytte på offshorekompetansen for å få vindmøllene til havs. Havvind vil bety teknologi- og kompetanseutvikling, eksportmuligheter og nye arbeidsplasser. I tillegg vil ikke vindmøller til havs skade fugleliv, insekter eller være ødeleggende for naturen til lands.

NVE har lagt fram et forslag til nasjonal ramme for vindkraft, som nå er på høring. Nasjonal ramme for vindkraft gir et oppdatert kunnskapsgrunnlag om virkninger av vindkraft og et kart over de mest egnede områdene for vindkraft. Det skal fremdeles søkes om konsesjon, og konkrete områder må konsekvensutredes før konsesjon kan gis. NVEs forslag er ikke en utbyggingsplan. Rammeplanen inneholder også områder som er uegnet for utbygging.

Det finnes ingen eksempler på at staten har grepet inn og gitt konsesjon mot lokale myndigheters vilje, og ved lokale ”ja” i Valdres, vil Venstre fortsatt vurdere utbygging opp mot naturvern.

For Nord-Aurdal Venstre

Gunnar Modén
leder

Innlegger stod på trykk i avisa Valdres