Porsanger Venstre vil jobbe for undervisning i nærmiljøet

Valgkampen er definitivt i gang, det bankes på dører og fine valgbrosjyrer ligger i postkassene.

Nye ideer og valgløfter settes til lys og folket skal rekrutteres.

Men, noen mangler. I en kommune som har millionunderskudd fra foregående regnskapsår og vurdering om større underskudd i år – blir det litt uvirkelig med lovnader om økt pengebruk. Porsanger Venstre har fra før lagt inn forslag til arbeidet med økonomiplan og hvordan en ny omsorgsmodell bør vurderes. Her er litt om hva Venstre i Porsanger tenker om skolestrukturen.

Først av alt. Venstre er for nærundervisning. Ingen barn i skolepliktig alder skal behøve å flytte bort fra eget nærmiljø og sitte time etter time i transport. Vårt budskap er tydelig. Barn skal ha rett til undervisning i eget nærmiljø.

Her i kommunen har vi tre skoler. To store skoler i Lakselv og to mindre skoler på begge sider av Porsangerfjorden. Ved vær eneste budsjettdebatt er skolestrukturen et hett tema.

Så langt Porsanger Venstre kan se er det særlig økonomiske hensyn som avveies i debatten og i mindre grad innhold.

For å skape ro i debatten ønsker Porsanger Venstre muligheten til å utvikle «Porsangerskolen». Det vil si at det er en skole, men den vil ha «klasseromsundervisning» i de områder der behovet skulle tilsi det. Skolen er dermed ikke fysisk begrenset til ett sted.

Porsanger Venstre er vel klar over regelverket i opplæringslovens § 9.1 og oppstilte krav, men velger å tolke fritaksbestemmelsene som et mulighetsbilde.

Med dette opplegget, kombinert med større grad av forpliktelser i økonomiplanarbeidet vil usikkerheten rundt skolestrukturen være et tilbakelagt tema.

Porsanger Venstre vil fortsette å legge fram mulighetsbilder som utvikler gode tjenester, samtidig som opplegget ivaretar kravet om et forsvarlig økonomisk handlingsrom.