Politikerstafett

Lokalavisen har en spalte hvor vi politikere kan få si vårt hver uke. Torsdag var det Sula Venstres tur:

 

Nesten en måned igjen..

…til valget, og hva skal du stemme?

Det er jammen ikke alltid så lett å vite hvem man skal stemme på, for selv om intensjonene til både den ene og den andre er god så er det ikke alltid at det blir som man ønsker. Selv gikk jeg inn i kommunepolitikken for 4 år siden, og synes det har vært noen interessante år. Mye har skjedd i løpet av den tiden, og mye skal skje fremover også.

Jeg vet mange synes at politikere før valget er noen små irriterende veps, surrer rundt dere og prøver å få dere til å velge akkurat han eller henne. Men er det så rart da? Selv har jeg tanker om hva jeg synes er viktig i et samfunn, og jeg skulle så inderlig ønske at flest mulig kunne være enig med meg og gi meg en stemme slik at jeg kan stå i Kommunestyret, eller ett eller annet utvalg, i løpet av de neste 4 årene for å kunne ytre de meningene.

Klart, ingen er enige med alt noen mener, men har du tenkt over hva DU synes er viktig? Hvilke verdier er viktige for deg? Jeg tenker at skal man velge noen som skal ha en stemme i ens kommune så må det være noen som har et omtrent samme verdisyn som en selv. Jeg er ikke enig i alt som Venstre står for, men størsteparten, de grunnleggende verdiene som vern om miljøet, liberale verdier, rettigheter til gründere, LHBT-rettigheter, skolesatsing med mer er verdier jeg selv synes er viktige.

Så må du kjenne etter hva som er viktig for deg, og stemme på den som har et mest lignende verdisyn som deg, VGs valgautomat anbefales!

Uansett, demokratiet er viktig og jo flere som stemmer jo mer får vi høre hva befolkningen synes er viktig. Det er faktisk ganske enkelt å stemme, og jeg skulle ønske vi fikk en skyhøy oppslutning under årets valg! Det er min utfordring til innbyggerne i Sula.

Og lykke til under valgkampen til alle mine medpolitikere.

Godt valg!

Ulla