Historisk skolevalg for Unge Venstre: 10,2 %

Skolevalget 2019: Jubelvalg for Unge Venstre med historisk resultat.
Skolevalget 2019: Jubelvalg for Unge Venstre med historisk resultat. , Foto: Liv Aaberg

Unge Venstre har gjort et historisk godt skolevalg. Oppslutningen på  10,2 % er høyere enn partiet noen gang har oppnådd siden ordningen ble etablert i 1989. Venstres leder Trine Skei Grande gratulerer ungdomspartiet med fremgangen!

– Vi er veldig heldige i Venstre som har et så fabelaktig ungdomsparti. Dette er et historisk valgresultat, det beste for Unge Venstre i skolevalget noen sinne. Det er ekstremt imponerende, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

Stolt av unge kandidater

– Jeg er utrolig stolt av den innsatsen våre debattanter og ungdomskandidater har lagt ned i denne valgkampen. Flere fylkeskommuner og skoler har forsøkt å hindre oss i å fronte vårt budskap om en mer liberal og human ruspolitikk, men det har heldigvis ikke lykkes. At vi i dag kan feire et historisk godt valgresultat er et resultat av hardt arbeid, men også av en liberal politikk som ungdom ønsker seg mer av, sier Sondre Hansmark, leder i Unge Venstre.

Dette er et historisk valgresultat, det beste for Unge Venstre i skolevalget noen sinne.

Trine Skei Grande

Løfter klimasaken

– Unge Venstre har løftet klimasaken høyt, men har også holdt en klar liberal profil i skolevalget. Det er mange som har blitt overrasket over at skolevalget skulle bli en kamp for ytringsfrihet og retten til å fremme sine politiske standpunkter i åpen debatt, men Unge Venstre har stått i stormen med rak rygg, sier Grande.

Klima og rusomsorg

– De viktigste sakene for Unge Venstre er klimakampen, og kampen for en bedre ruspolitikk som redder liv. Det har vært tøffe og gode debatter over hele landet, og våre kandidater har gjort en fantastisk jobb. Nå skal vi ut og kjempe for Venstre i avslutningen av valgkampen, og det gleder jeg meg til, sier  Hansmark.

Ungdommens hovedsaker

– For Venstre er ungdommens hovedsaker også våre hovedsaker. Vi har lyttet til klimastreikerne, og fremmet miljøsaken i kommuner og fylker over hele landet. Vi har landets mest ambisiøse skolepolitikk, fordi ungdommen er fremtiden vår, og alle barn fortjener en god skole som lærer dem det de trenger for å lykkes i livet. Vi har kjempet for en mer human og moderne ruspolitikk, med hjelp til de som trenger det i stedet for straff. Jeg er utrolig stolt av Unge Venstres innsats for å løfte viktige debatter, og for en politikk for å skape en bedre fremtid for alle, avslutter Grande.

Skolevalget 2019

Skolevalget 2019: Historisk for Unge Venstre.