Et privilegium å lede Venstre. Takk

Foto: Baard Salvesen
Kjære alle sammen,

I dag er det blitt kjent at jeg trekke meg som leder av Venstre på landsmøtet. Det var en tung beslutning å ta, men jeg mener det er det beste for partiet. Det har vært mitt livs største privilegium å være leder i Norges liberale og grønne parti, å få jobbe hver dag med å skape frihet for mennesker, ta vare på miljøet vårt og gi alle barn like muligheter i livet. Jeg vil alltid elske vår ideologi, våre medlemmer og våre velgere – og jeg vil aldri svikte den, men jobben som partileder er det nå på tide å overlate til noen andre etter landsmøtet.

Jeg håper jeg med dette kan bidra til å skape ro i partiet og til at vi klarer å finne sammen om det som er det viktigste, nemlig å gjennomføre en politikk som gjør livene til mennesker og samfunnet vårt bedre for alle. Verden og Norge trenger liberale politikere med stort engasjement og et sterkt sosialt sinnelag for å løse de store utfordringene vi står ovenfor. Jeg vet det er mange i Venstre som står klare til å gjøre den jobben, i kommunestyrer, lokallag og fylkeslag, i regjering og på Stortinget.

Det har vært en stor ære å få tjene dette partiet, sammen med de fantastiske folka i dette fantastiske partiet. Jeg har så sterk tro på dette partiet at jeg er klar for å jobbe videre med det, men det en jobb jeg nå vil gjøre fra Stortinget. Å sitte på Stortinget er den største tilliten en politiker kan bli valgt til. Jeg gleder meg til å gå tilbake til vårt øverste folkevalgte organ for å jobbe hver dag med grønn og liberal politikk for fremtiden.

Det har vært en stor ære å lede laget av fantastiske mennesker som utgjør Venstre, og jeg er stolt av å si at jeg vil være med på det laget også i fortsettelsen. Jeg har trua på Venstre, og jeg har trua på denne regjeringen. Jeg har trua på politikere som vil samarbeide og strekke seg, for å skape noe som er større enn det vi kan klare alene. Nå er valgkomiteen i arbeid, og jeg håper de finner en samlende løsning som er til det beste for partiet.

Tusen takk for tilliten dere har vist meg over mange år, tusen takk for alle støttende ord jeg har fått når det har stormet rundt oss, og ikke minst, tusen takk til dere som er med i Venstre!

Hjertelig hilsen,
Trine Skei Grande