Enighet om budsjettavtale

Julie Andersland, gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Bergen, Foto: Jarand Boge

Byrådspartiene, bestående av Arbeiderpartiet, MDG, Venstre og KrF, har kommet til enighet om et bybudsjett for 2021 med SV og Senterpartiet.

I dag ble byrådspartiene enig med SV og Senterpartiet om en budsjettavtale for 2021. Forhandlingene har pågått i omtrent en måned, hvor Venstre gruppeleder, Julie Andersland, har vært partiets representant i forhandlingene. Hun er fornøyd med budsjettavtalen partiene nå stille seg bak.

– Jeg er glad for at vi har landet en budsjettavtale etter mange konstruktive, men også intense, forhandlingsrunder. For Venstre er det viktig at vi fortsatt har en trygg økonomistyring av Bergen. Spesielt i en så krevende tid som vi er inne i nå. Venstre er glad for en satsing på klima og miljø, samtidig som avtalen gir en styrking av noen viktige kulturaktører i byen. Forslaget om å redusere åpningstidene for MO-senteret på Gyldenpris og Nesttun er også reversert, sier Andersland.

Budsjettavtalen sikrer flertall og nye tilskudd

Budsjettavtalen innebærer at byrådets forslag til budsjett for 2021, som ble lagt frem for bystyret 20. oktober av Venstres finansbyråd Erlend Horn, vil få flertall i bystyrets budsjettmøte 16. desember. Avtalen sikrer også tilskudd til flere nye aktører som for eksempel:

  • Det vestnorske teater – Prosjekt Heime i nynorsken – 750,000 kr.
  • Fyllingsdalen teater – 750,000 kr.
  • Sykkelkidsa – 750,000 kr.
  • Lystgården – 300,000 kr.
  • Bybonden – 300,000 kr
  • Sofus Madsen skulpturmuseum – 75,000 kr.

Du kan lese hele budsjettavtalen her.