– Sentralbadet blir jævlig fett!

Julie Andersland, gruppeleder for Venstres bystyregruppe i Bergen, Foto: Jarand Boge

Kommunen vant i retten og får bygge scenekunsthus i Sentralbadet. – En viktig seier for Venstre, sier Julie Andersland.

Det gamle Sentralbadet skal bli scenekunsthus for blant annet moderne dans og teater. Det bestemte bystyret for noen år siden. Venstre har vært en pådriver for prosjektet.

– Carte Blanche og BIT Teatergarasjen er to viktige kulturinstitusjoner for hhv. dans og teater ikke bare i Bergen, men i hele Norge. De har vært husløse i mange år. Jeg er stolt av arbeidet Venstre har gjort for å få bygget om Sentralbadet til scenekunsthus.

Det sier Julie Andersland, som er gruppeleder for Venstre i bystyret. Fra 2015 til 2019 var hun kulturbyråd og jobbet mye med Sentralbadet.

– Dette er et stort prosjekt som vil gi Bergen en viktig, ny kulturscene. Gjenbruk av gamle bygg er dessuten god miljøpolitikk. BIT og Carte Blanche er noen av våre mest internasjonale kulturaktører og driver med dans og teater på et høyt nivå på tross av enkle forhold det siste tiåret. Jeg er sikker på at de vil nå ut til et enda større publikum når de endelig får et hus, sier Andersland.

Utbyggingen har vært forsinket fordi et av firmaene som tapte anbudet om byggingen har klaget på prosessen. Denne uken vant Bergen kommune frem i Lagmannsretten, som sier at utbyggingen kan gå som planlagt.

 

Heine Johansen er leder av Bergen Venstre

– Jævlig fett!

Heine Johansen er leder i Bergen Venstre og brenner for kulturtilbudet i byen. Han gleder seg til Sentralbadet scenekunsthus kan åpne.

– Dette blir, unnskyld uttrykket, jævlig fett! Kulturlivet i Bergen trenger et løft når vi kommer ut av pandemien. Sentralbadet kommer til å bli et veldig kult sted, ikke bare for dans og teater, men for hele kulturbyen. Jeg er stolt av at Venstre er et parti som konsekvent kjemper for denne typen prosjekter, selv når det er kamp om kronene til mye annet som også er viktig.