Bergen Venstre feirer Pride

Foto: Ingrid N. Fjeldstad

Pandemien gjør at vi ikke kan feire med en stor fysisk parade, men vi i Bergen Venstre gleder oss til å delta i båtparaden på lørdag med en stor og fargerik båt, sier Sveinung Rotevatn som er førstekandidat for Venstre i Hordaland i høstens stortingsvalg og bosatt i Bergen.

Venstre er glad i Pride. Det er en unik mulighet for å feire mangfoldet og kjærligheten, friheten og muligheten til at alle kan leve sine liv slik de vil. Mangfoldet i Bergen gjør byen vår til et mer dynamisk og interessant sted å bo. Disse Pridedagene er et bidrag til det.

Sveinung har allerede stått på stand under Pride og sier at det er kjekt å endelig kunne møte mennesker igjen etter pandemien. Det ser ut som at vi nå kan se frem til en valgkamp som hvertfall etter sommeren minner om vanlige valgkamper med fysiske møter og samtaler, men med litt lengre avstand enn tidligere.

Det er viktig for Venstre at alle mennesker har rett til å velge hvordan de vil leve sine liv. Mangfold og inkludering handler om å sikre alle mennesker deres rettigheter uavhengig av forutsetninger og bakgrunn. Partiet ønsker seg et samfunn som hvor alle mennesker opplever trygghet, like muligheter og frihet til å bestemme over eget liv og kropp uavhengig av kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet, religion og kjønnsidentitet. Det er også en av grunnene til at Venstre jobber for et lovforbud mot konverteringsterapi, samtidig som partiet vil innføre en tredje kjønnskategori og sikre at helsetilbudet blir det samme over hele landet, uavhengig av hvilket kjønnsuttrykk man har.

Pride er både fest og alvor, sier Ane Breivik som er andrekandidat for Venstre i Hordaland og tidligere leder av Bergen Venstre. Fest fordi vi feirer kjærligheten og mangfoldet. Vi feirer friheten til å elske, være og leve som man vil. Og det er blodig alvor fordi alle dessverre ikke har muligheten til å leve livene sine så fritt som vi skulle ønske.