Solveig Schytz er innstilt som ny leder i Venstrekvinnelaget

Gruppeleder i Viken Venstre, Solveig Schytz, er innstilt som ny leder av Norges Venstrekvinnelag. Hovedoppgaven blir å få flere kvinner til å stille til valg.

Solveig Schytz

Solveig Schytz er innstilt som ny leder i Venstrekvinnelaget.

– Jeg er ydmyk over tilliten fra valgkomiteen, og ser fram til å bidra som leder for Venstrekvinnelaget. I året som ligger foran oss har vi en viktig jobb å gjøre med å inspirere og mobilisere kvinner til å stå på Venstres lister til kommune- og fylkestingsvalget i 2023. Det gleder jeg meg til, sier Solveig Schytz.

Årsmøtet til Norges Venstrekvinnelag som skal velge ny leder lørdag 15. januar, etter politiker og lege Tina Shagufta Kornmo som nå går av.

Vil inspirere til å stille til valg
– Vi ønsker enda flere dyktige kvinner som vil stille til valg- og bli folkevalgt for Venstre. Noen er veldig klare, men slipper ikke til, andre trenger en oppfordring, inspirasjon eller skolering for å være klare for større oppgaver. Det skal vi bidra med, sier Schytz.

Solveig Schytz er gruppeleder for Venstre i Viken, og har tidligere vært fast møtende stortingsrepresentant som vara for Abid Raja. Hun er utdannet konservator og har arbeidet med museer og med kulturminnevern i ulike direktorater, og som rådgiver i privat sektor innen bygningsvern før hun gikk inn i politikken og ble folkevalgt for Venstre i 2011. Hun har også bred organisasjonserfaring fra frivillige organisasjoner, blant annet som leder av Nordisk konservatorforbund, styreleder i Norges speiderforbund og nestleder i Norsk friluftsliv.