Fredrik O. Carstens er ny generalsekretær i Venstre

Ny generalsekretær i Venstre, Fredrik O. Carstens., Foto: Luis Martz

Den tidligere valgkampsjefens fremste oppgave som generalsekretær er å bygge en sterkere organisasjon.

– Med Fredrik får vi en generalsekretær med strategisk blikk, solid politisk innsikt og med lang erfaring fra Venstre. Det er avgjørende i den tiden partiet nå går inn i, hvor vi skal løfte oss fra forrige lokalvalg. Han har solid kunnskap om partiorganisasjonen, og har personlige egenskaper til å være en pådriver i arbeidet med å få partiet til å jobbe samlet inn i neste lokalvalg og for å ta tilbake regjeringsmakt ved neste stortingsvalg, sier partileder Guri Melby.

Med Fredrik får vi en generalsekretær med strategisk blikk, solid politisk innsikt og med lang erfaring fra Venstre

Guri Melby

Jobbe sammen for å løfte partiet

Etter en omfattende prosess med mange sterke kandidater, er Melby klar for å samarbeide tett med den nye generalsekretæren.

– Fredrik er bredt orientert om Venstres kjernesaker og kan vise til gode resultater som valgkampsjef i flere omganger. Nå skal vi sammen jobbe for at partiet løfter seg enda mer frem mot neste valg. Vi trenger et tydelig grønt og liberalt parti i norsk politikk, og vi trenger det over hele landet for å bygge grønne og levedyktige lokalsamfunn, sier Melby videre.

Skal sikre gode kandidater i hele landet

Fredrik Orseth Carstens er glad for tilliten og ser frem til å ta fatt på den nye jobben.

– Venstre skal tilbake i regjering i 2025, og veien dit går gjennom et godt lokalvalg i 2023. Min viktigste oppgave nå blir å sikre gode Venstrekandidater i hele landet og å bygge en større organisasjon, sier han.

in viktigste oppgave nå blir å sikre gode Venstrekandidater i hele landet og å bygge en større organisasjon

Fredrik O. Carstens

Carstens trer formelt inn i rollen 1. februar.

– De neste månedene skal jeg bruke på å bli enda bedre kjent med folka våre rundt i hele landet, og jeg ser fram til å få mange spennende innspill til hvordan Venstre skal bli en valgvinner både i 2023 og i 2025.