Vi må avslutte smitteverntiltakene nå

Guri Melby taler til landsstyret
Guri Melby taler til landsstyret., Foto: Venstre

En dag ekstra med smittevernstiltak, kan bety en ekstra konkurs for småbedriftene og de selvstendig næringsdrivende som har stått i knestående i to år nå, sa Guri Melby på Venstres landsstyremøte lørdag 5. februar.

Guri Melby taler til landsstyret
Guri Melby taler til landsstyret.

– Vi har alle vært med på ekstremt inngripende tiltak fordi vi har hatt tillit til at myndighetene har håndtert pandemien godt. Men nå be

gynner den tilliten å bli tynnslitt, for folk ser at de strenge tiltakene vi fortsatt lever med ikke henger på greip. Nå er tiden inne for å fjerne meteren og for å behandle korona som en vanlig influensa, sier hun. Videre poengterte partilederen at pandemien har vist oss behovet for et sterkt liberalt parti som setter tillit både til og mellom mennesker høyt.

Gratulerte utøverne med gull i OL, kritiserte regjeringen for å delta

– Jeg er veldig glad for at jeg er her på landsstyremøte med mitt liberale, fremtidsretta og tillitsbaserte parti, og ikke på OL i Beijing, sa lederen til forsamlingen.
Melby var raskt ute med å gratulerer de norske idrettsprestasjonene som allerede på OLs første dag har ført til to gullmedaljer, men understreket at Venstre alltid vil være forkjemper for menneskerettigheter, om det så er i Norge, Polen eller Kina.

Regjeringens interne krangel stopper Norges neste industrieventyr

– Pandemihåndtering kom kanskje brått på oss, men klimakrisen har vi allerede visst om i flere tiår allerede. Det er synd at vi nå har en regjering som er mer opptatt av å være uenige om kraftkabler internt, enn å sørge for at Norge får sitt neste nye industrieventyr med havvind, sa hun til forsamlingen.
Denne uken leverte Venstre inn representantforslag i Stortinget om å tillatte utviklingen av et hybridnett i Norge.
– Vår energipolitikk skal være som vår politikk er på andre områder: grønn, sosial og fremtidsrettet. Vi skal bidra med å redusere strømregningen for de som trenger det, uten å miste de smarte og langsiktige løsningene ut av syne. Bare sånn klarer vi å gjennomføre politikk som både kutter i utslipp, samtidig som vi ikke mister oppslutningen om det grønne skiftet på veien.

Se Guris tale her


(beklager skurring på lyden i starten)