Bred oppslutning om Melby og Venstres ledertrio

Venstres
Venstres ledertrio: Guri Melby, Sveinung Rotevatn og Abid Raja, Foto: Steinar Bleken

Valgkomiteen i Venstre foreslår at Guri Melby skal fortsette som leder av Venstre, med Sveinung Rotevatn og Abid Raja som nestledere.

– Det er en enstemmig valgkomité som står bak innstillingen og jeg opplever bred støtte til Guri Melby og hele ledetrioen i partiet. De har opparbeidet både tillit og entusiasme i partiet, som er viktig å ta med seg inn i lokalvalget og videre til Stortingsvalget i 2025. Det sier Ketil Kjenseth, som har ledet valgkomiteens arbeid.

– Guri Melby har virkelig presentert seg som en god og tydelig leder, både som utdanningsminister i regjering og nå som en tydelig stemme i opposisjon i Stortinget og med støtten til Ukraina. Hun har også klare ambisjoner på vegne av Venstre. Det var bred støtte i partiet og valgkomiteen om å be henne fortsette det gode arbeidet, fortsetter Kjenseth.

– Samtidig bruker vi muligheten til en viss fornyelse i sentral- og landsstyret. Nylig avgått byråd i Bergen, Erlend Horn foreslås inn i sentralstyret. Erfaring fra både byråd og samarbeid med ulike partier er viktig å ha med seg, samt at Horn har spisskompetanse på ruspolitikk, fortsetter Kjenseth.

– Benedicte Røvik fra Hamar blir sentralstyrets yngste representant, med sine 28 år. Hun er medlem av Forsvarskommisjonen og avslutter jusstudiene i løpet av året. Hun har også erfaring som folkevalgt og som valgkampsekretær, så her er det en god brede å spille på, sier Kjenseth.

– Marit Vea, bystyremedlem i Oslo, foreslås også inn i sentralstyret. Hun har lang erfaring med klima- og miljøpolitikk, både i organisasjoner, forvaltning og politikk. Den tillitten og det nettverket som Marit har er viktig for å gjennomføre Venstre store ambisjoner i det grønne skiftet, sier Kjenseth.

Tidligere Unge Venstre-leder Tord Hustveit gjør også comeback og foreslås inn i landsstyret til Venstre.

Innstillingen:

Leder
Guri Melby Oslo
Nestledere
Sveinung Rotevatn Vestland
Abid Q. Raja Viken
Sentralstyremedlemmer
Solveig Schytz Viken
Erlend Horn Vestland
Benedicte Røvik Innlandet
Marit Kristine Vea Oslo
Sentralstyre varamedlemmer og direktevalgte landsstyremedlemmer
Torgeir Anda Trøndelag
Kjartan A. Lunde Rogaland
Emma Lind Agder
Even Aronsen Troms og Finnmark
Direktevalgte landsstyremedlemmer
Lena Landsverk Sande Møre og Romsdal
Ida Gudding Johnsen Nordland
Tord Hustveit Viken
Tove Eivindsen Trøndelag
Direktevalgte landsstyrevaramedlemmer
Odd Einar Dørum Oslo
Tone Lind Jørgensen Vestfold og Telemark
Pauline Vik Vestly Rogaland
Haakon Riekeles Oslo
Elise Tingvoll Møre og Romsdal
Eirik T. Bøe Viken
Anja Johansen Nordland
August Simonsen Vestland
Kristin Jess-Bakken Innlandet
Isak Ole Johansen Hætta Troms og Finnmark
Unni Fuglestad Rogaland
Torgeir Fossli Vestfold og Telemark