Venstre stemte for lærerne og mot tvungen lønnsnemd

Når jeg ser resultatet av Rikslønnsnemden er jeg ekstra stolt over at Venstre stemte mot den tvungne lønnsnemden lærerstreiken ble avblåst med i høst” sier Haram Venstres Christian Holstad Lilleng. “Dette må gi spesielt regjeringspartiet Arbeiderpartiet er særdeles vond smak i munnen!

Venstre-nestleder og utdanningspolitisk talsperson, Abid Raja.

KS fikk fullt gjennomslag i Rikslønnsnemda. Det betyr at kommunene sparte 850 millioner kroner på streiken, mens lærerne tapte fire måneders lønnstillegg.

Venstre har for første gang i min tid i politikken bestemt oss for å stemme mot tvungen lønnsnemnd. Det gjør vi fordi vi mener begrunnelsen er for tynn, og at regjeringen med dette lemper ansvaret for en mangelfull helsetjeneste i kommunene over på lærerne” uttalte Venstres nestleder Adid Raja da lovforslaget rundt den tvungne lønnsnemden var oppe i Stortinget i høst. “Regjeringen har ikke kommet med et eneste tiltak for de barna som fikk problemer da skolene stengte igjen. Og lærerne er så frustrerte at sannsynligheten for at streiken vil blusse opp igjen om kort tid, er stor,” fortsatte Raja den gang.
Dette viser med all tydelighet at det lønner seg for kommunene å spekulere i tvungen lønnsnemd, og det viser med all tydelighet at vi lærere reellt sett ikke har streikerett i Norge.” forteller lærer og Venstremann fra Haram, Christian Holstad Lilleng. “Ekstra skremmende er at alle partier på Stortinget, unntagen Venstre, Rødt, SV og MDG gav denne blankofullmakten til kommunene gjennom å godkjenne denne tvilsomme tvungne lønnsnemda som i 18 av de siste 19 gangene har gått i favør arbeidsgiverne.