Politisk toppmøte i Søvika

Haram Venstre har gleden av å innby alle interesserte til politisk toppmøte mellom Stortingsrepresentantene Alfred Bjørlo (Venstre) og Jenny Klinge (Senterpartiet) onsdag 19.april i Søvika.

Alfred Bjørlo (Venstre) og Jenny Klinge (SP) møtes i debatt onsdag 19.april i Søvika. (Bilder: Stortinget.no)

Bjørlo og Klinge er to erfarne politikere med lang fartstid både lokalt og nasjonalt. Bjørlo var ordfører i tidligere Eid kommune 2011-2019 og deretter i nye Stad kommune i 2019-2021, før han ble stortingsrepresentant 1.oktober 2021.

Klinge var først kommunstyrerepresentant i Surnadal 1999-2007 (herunder varaordfører 2003-2007), deretter fast møtende vara på Stortinget i 2008 og så fast fra 2009 og til dags dato.

Klinge var først medlem av Stortingets justiskomite (2009-2021), mens de to nå er kollegaer i Stortingets næringskomite. Debattmøtet vil derfor naturlig nok handle om næringspolitikk.

De to viktigste temaene blir “Vestlandsopprøret”, som har vært frontet av nettopp Alfred Bjørlo, og EØS/EUs rolle for næringslivet i Haram og resten av Sunnmøre.

Vestlandsopprøret rommer mye mer enn skatt på grunnrenter, laks og arbeidende kapital, men også saker som såkalte «Oslo-sentriske» utvalg, underrepresentasjon i regjeringsapparatet og snikutflyttingen av toppjobbene i Fiskeridirektoratet, for å nevne noe. Det er nok å ta av, som politisk redaktør i Bergens Tidende tørt bemerket i en kommentar for noen dager siden.

PS! Nøyaktig sted og klokkeslett kommer senere. Det blir enten i Norborghallen eller i kantina på Nogva motorfabrikk, og det blir på kvelden.