Lillengs innlegg om en mer praktisk skole delt over 3000 ganger

Faksimile fra Sunnmørspostens Facebookside

Fredag sendte ordførerkandidat Christian Holstad Lilleng ut et innlegg om Haram Venstres skolepolitikk til mediene. Fire dager etter var Sunnmørspostens Facebookinnlegg delt over 2000 ganger og artikkelen lest over 200.000 ganger. Hva skjer egentlig?

«Dette er helt overveldende», forteller en litt småsjokkert Holstad Lilleng. «På en måte er jeg ikke overrasket at temaet innlegget er noe som mange bryr seg om, men samtidig er jeg helt overveldet over responsen».

Innlegget handler om hvordan Haram Venstre mener at det norske skoleverket ikke klarer å tilpasse undervisningen til de praktisk flinke elevene. «Jeg har gått og tenkt på dette lenge, og jeg har tatt det opp i ulike fora, men jeg har nok ikke gått så offentlig ut som dette tidligere».

I innlegget beskriver Lilleng hvor fortvilet han er over å ikke kunne tilby praktikerne tilpasset undervisning. «Jeg mener vi får mange flere skoletrøtte elever og mange fler drop outs fordi skolen vår er så teoritung».

Fra Kronstadposten i Alta

Ulike medier fra Kongsberg i sør til Alta i nord har trykket innlegget, og torsdag stod innlegget i riksavisen Dagsavisen og i LO sin egen medlemsavis Fri Fagbevegelse.

«Det har blitt en veldig rar uke for meg, for det har kommet tilbakemeldinger i alle mulige kanaler. Det har kommet SMS’er, meldinger på Messenger og Instagram og ikke minst så har jeg blitt stoppet på gaten, i butikker og på tribunene på fotballbaner. Én ting er helt sikkert; dette må vi gjøre noe med!» avslutter en tydelig rørt ordførerkandidat Lilleng.

PS! Totalt er innlegget delt over 3000 ganger fra ulike nettsider, og bare på Sunnmørspostens Facebookinnlegg har Lilleng fått over 7000 såkalte likes.