I helgen åpnet Bergens beste sykkeltunneler!

Kjære alle sammen!

I helgen åpnet vi verdens kuleste sykkeltunnel og det i Fyllingsdalen! Jeg er og sikker på at den nye tunnelen kommer til å bli en ny attraksjon som tilreisende og turister vil oppsøke, kanskje blir det en ny attraksjon på linje med Fløibanen?

Det er et stort øyeblikk for meg som syklist fra dalen å få være med på denne historiske begivenheten. Nå slipper syklister å sykle over Bønes, Melkeplassen eller rundt Straumeveien for å komme til byen. Jeg håper dette gjør at enda flere kommer til å sykle til og fra bydelen vår. Jeg gleder meg veldig til at dette blir min daglige transportåre til jobb!

Nå blir Bergensdalen og Fyllingsdalen knyttet sammen på en helt ny og fremtidsrettet måte. I tillegg utvider vi nå også bysykkelordningen ut til Fyllingsdalen med åtte nye stasjoner, og tre nye på Mindemyren.

Tenk, nå kan man sette seg på en bysykkel her ved Oasen og trille igjennom fjellet på noen minutter. Fantastisk!

Vi åpnet også en sammenhengende om lag åtte kilometer lang høykvalitets sykkelstamvei med fortau fra Fyllingsdalen og helt inn til Bergen sentrum. Dette anlegget vil bli til glede for tusenvis av bergensere for mange generasjoner fremover!

Undersøkelser viser at ca 61 prosent av Bergensere sykler. Selv om andel daglige sykkelreiser er lavere enn vi ønsker er det mange som sykler. Det er bra for klimaet og folkehelsen om flere sykler enda mer og det håper vi disse nye åtte kilometerne med sykkelvei vil bidra til!

Jeg vil takke alle involverte parter i Miljøløftet (kommune, fylke og stat) og i Bybanens utbygging med sine underleverandører for et fantastisk resultat som vi nå skal ta i bruk. Det har blitt et flott anlegg!

Kronstadtunnelen

Vi åpner også enda en flott snarvei – Kronstadtunnelen, gjerne kalt den litt mindre kjente lillebroren til tunnelen i Fyllingsdalen – som kommer til å bli minst like viktig, mellom Kronstad og Fløen. Denne snarveien knytter Bergen sentrum tettere til høgskulemiljøet, Brann Stadion og hele Bergen sør og er en viktig lenke i sykkelstamveien som kommer til å bli svært mye brukt av både studenter og arbeidstagere og folk i nærmiljøet til fots og på sykkel.

På Mindemyren kommer det tusenvis av nye boliger og arbeidsplasser i årene fremover.

Langs Store Lungegårdsvann skal en helt ny park og badestrand ta form. Så om noen år vil de nye beboerne på Mindemyren sykle gjennom Kronstadtunnelen til badeplassen sammen med tusenvis av andre bergensere.

Ingrid Nergaard Fjeldstad, 2. kandidat for Venstre
Byråd for byutvikling