Bompengesatsene for fossilbiler på Nordøyveien satt ned

Senterpartiets seigpiner øyfolket, skriver Venstres Christian Holstad Lilleng i dette innlegget, Foto: Haram Venstre

Pål Farstad var glad mann etter at Venstre og samarbeidspartiene på Fylkestinget vedtok å sette ned bompengesatsene på Nordøyveien. Allikevel var det ikke til å underslå en viss irritasjon hos Venstremannen.

Pål Farstad
Pål Farstad, Venstre

«Folk må kunne stole på oss som fylkespolitikere. Det gjelder også de som bor på Nordøyane. Fylkestinget gikk i desember 2022 inn for at bompengesatsene på Nordøyvegen skal reduseres. Nå tok vi steget med å være konkrete. Det må være forutsigbarhet i det vi gjør.»

Vedtaket som ble gjort i fylkesutvalget forrige uke, og som også ble vedtatt på Fylkestinget i dag, innebærer at man reduserer bompengesatsene til et nivå som er i pakt med forutsetningene og forventningene som har lagt i kortene.

Farstad er likevel ikke helt fornøyd: «Jeg skulle ønske at vi fikk mer hjelp fra sentralt hold/regjeringen. Når det ikke har latt seg gjøre måtte vi håndtere dette selv. Det fikk vi nå til. Saken har hastet – vi var langt på overtid allerede.»

Kristiansunderen, med sterke røtter på Nordøyene, er opptatt av å gjøre livet litt lettere for innbyggerne og arbeidslivet på utsiden av Lepsøybrua: «Venstre er først og fremst opptatt av å gi noe til næringslivet og de som bor på Nordøyane – at de skal få det lettere. Det er selvsagt det helt sentrale. Samtidig kan vi ikke utelukke at en lavere bompengesats vil føre til at flere vil besøke de flotte Nordøyane.»

Han retter også en liten oppgitt pekefinger til de som er imot at reduserte takster «Det fortsatt er høy bompengetakst. At det langt fra er gratis. Men nå har fylkestinget gjort det vi har lovd å gjøre – å sette ned bompengetakstene.»

De nye takstene for bensin- og dieselbiler blir redusert fra 175 kroner til 137,60 kroner, noe som vil si en reduksjon fra 7000 til 5500 kroner per måned for en dagpendler.