SFO skal ikke være en utvidelse av skoledagen

Språkopplæringen kan blir endret i Haram kommune., Foto: CDC on Unsplash

Skolefritidsordningen skal legge til rette for lek, kultur- og fritidsaktiviteter med utgangspunkt i alder, funksjonsnivå og interesser hos barna. SFO skal gi barna omsorg og tilsyn. SFO skal ikke være en utvidelse av skoledagen.

For å få til dette mener Haram Venstre at enhver SFO skal ha en egen leder. Kommunen bør fastsette en minstestandarder for personaltetthet i SFO, og det må følge med voksenressurs til SFO for elever som har behov for ekstra hjelp. Ikke minst må det settes inn vikar fra første dags fravær i alle SFO.

For at Haram kommune skal oppfylle intensjonene med SFO bør det innføres en minstenorm for å sikre tid til samarbeid og til for- og etterarbeid også for miljøarbeidere, fagarbeidere og assistenter.

Haram Venstre ønsker at SFO i Haram kommune utvikles som et variert lærings- og språkstøttende tilbud for alle elever i barneskolen, med vekt på lek, fysisk aktivitet og praktisk og estetisk utfoldelse.

Fritidspedagogikk tilbys som etterutdanning, og Haram Venstre vil det legges til rette for at alle ansattegrupper som jobber i SFO får en reell mulighet til å ta etter- og videreutdanning.

Christian Holstad Lilleng
Haram Venstre