Venstres ledertrio

God sommer
fra ledertrioen!

Det gjenstår rundt 10 uker til lokalvalget, i innspurten skal sommerferien også nytes av alle valgkamphelter. Guri, Sveinung og Abid har i hvert fall planer for sommeravbrekk i natur og med familie.

Av: Katja Busuttil

Stortinget har allerede tatt sommerferie, og selv om det er valg til høsten må litt ferie til for å samle kreftene før innspurten i august og september.

Venstres ledertrio har i alle fall tenkt til å forlate stortingslokalene, for roligere og mer sommerlige destinasjoner.

Hva slags planer har dere for årets sommerferie, og hva er høydepunktet?

– I år blir det både inn- og utland, og det gleder jeg meg veldig til. For meg er det den årlige turen vi har med gode venner og deres familier til Sør-Europa som er toppen av ferielykke. Masse bading, god mat og drikke, omgitt av veldig gode venner og solskinn. Det er en perfekt ferie for meg, sier Guri.

Både Guri og Sveinung har planer om å ta turen ut av Norge i løpet av sommeren. Å legge all møtevirksomhet til side er likevel ikke planen for Sveinung som skal til Berlin, München og Liechtenstein.

– Det siste stoppet er riktig nok på et EFTA-møte, det er vel ikke så mange andre grunner til å dra til Liechtenstein, men tur er tur! Elles skal Jeg være i Norge, stort sett på Vestlandet, sier Sveinung.

– Jeg krysser fingrene for oppholdsvær, skyter han inn.

Abid nikker og satser også på godt vær når han skal på Norefjell, med friluftslivsplaner sammen med familien i sikte.

– Vi har en liten fjelleilighet. Så det blir noen fjellturer og bading i vannkulper rundt om der. Det er også en veldig fin strand i Noresund som vi pleier å nyte. På Norefjell får vi slappet av, nytt naturen, og vi får skikkelig kvalitetstid som familie, sier Abid.

Sommeren byr på flere høydepunkt for ledertrioen. For Guri blir det også en tur innom Kristiansand for å se og lære mer om dyr sammen med sønnene.

– Barna får stjerner i øynene av Dyreparken, så jeg gleder meg til å oppleve den barnslige gleden de har der, sier Guri.

– Barna får stjerner i øynene av Dyreparken, så jeg gleder meg til å oppleve den barnslige gleden de har der, sier Guri.

Spise kortreiste norske jordbær, og langreiste pakistanske mango. Begge deler med vanilje is er digg

– Abid Raja.

Hvordan ser den perfekte feriedagen ut?

Det spørs litt hvor jeg er, men Oslosommer kan være utrolig fint. Hvis det er fint vær, er det aller best jeg vet å komme seg ut på sjøen med en av øybåtene, sier Guri.

Guri legger til at det er flott at man for prisen av en vanlig kollektivbillett kan få tilgang til sjø, strender og svaberg bare noen minutter fra Oslo sentrum.

– Får jeg tid til litt kryssord eller boklesing mens jeg drikker kaffe og barna leker er livet virkelig prima. Jeg avslutter gjerne dagen med et forfriskende bad og et glass vin sammen med venner, sier Guri.

Abid og Sveinung er enige om at fint vær 🌞 er en sentral faktor for hvordan den perfekte feriedagen ser ut. Det er likevel ikke helt konsensus om hvordan feriedagen bør starter.

Abid og Sveinung er enige om at fint vær er en sentral faktor for hvordan den perfekte feriedagen ser ut. Det er likevel ikke helt konsensus om hvordan feriedagen bør starter.

– Jeg står gjerne opp forholdsvis tidlig for å drikke kaffe og lese papiravis, og deretter en eller annen aktivitet. Helst fluefisking, fjelltur eller en kombinasjon. Etterfulgt med en sløv ettermiddag i sola med øl og snacks, forteller Sveinung.

Og en god middag, gjerne sjømat, legger han til.

For Abid starter dagen noe senere.

– Sove lenge. Våkne av seg selv og ikke av en alarm som plikter deg til å stå opp. Lage god frokost med kona og nyte en lang frokost som familie. Sitte i sola lenge, drikke noe godt og lese en bok. Spise kortreiste norske jordbær, og langreiste pakistanske mango. Begge deler med vanilje is er digg, sier Abid.

Ikke alle foreldre har tid eller råd til å fylle en lang sommer med gode opplevelser, derfor trenger vi at både kommuner og frivillige lager alt fra sommerskoler til dagaktiviteter.

Guri Melby

Hvilken hjertesak blir med dere i feriebagasjen?

– At alle barn skal ha det bra og få oppleve mestring, også i sommerferien, svarer Guri bestemt.

– Selv i flotte vakre fine Norge er det familier som sliter økonomisk, og barn som bor i familier med vedvarende lav inntekt. Vi må stille opp for de, legger Abid til.

Abid, Sveinung og Guri er enige om viktigheter rundt løfte opp tilbudet for barn og familier som vokser opp i fattigdom

– Ikke alle foreldre har tid eller råd til å fylle en lang sommer med gode opplevelser, derfor trenger vi at både kommuner og frivillige lager alt fra sommerskoler til dagaktiviteter. Jeg håper jeg kan dra innom en sommerskole eller to for å hilse på og høre hvordan barna har det, understreker Guri.

For Sveinung, er naturen også en annen viktig prioritet som blir med han på ferien.

– Jeg bruker naturen mye i feriene, og det er en god påminnelse om at vi må slutte med skjødesløs arealsløsing, uansvarlige klimagassutslipp og klappjakt på truede dyrearter, forteller Sveinung.

Alle tre utrykker at det er viktig at det kjempes for rettighetene til stemmene til de som ikke kommer frem i den offentlige debatten.

– Vi må stille opp for mennesker på flukt. Vi tar våre friheter litt for gitt. Vi er ekstremt heldige, kulturelt, verdimessig og økonomisk. Med all type overskudd som vi har, ikke bare det materielle, må vi ville dele med verden rundt oss, påvirke og endre verden rundt oss. Det er vår plikt og vårt ansvar, sier Abid.

Hvordan skal dere frakoble før valgkampen?

– Ikke svare så mye på e-post, og bruke mer tid på bøker enn nettaviser, sier Sveinung.

– Juli pleier å bli på barnas premisser. Jeg skal tenkte på valgkamp selvsagt og lade batteriene for å gi full gass deretter helt inn til valgdagen. Jeg gleder meg til å drive valgkamp med alle flotte venstrefolk over hele landet, sier Abid.

–Valgkamp er utrolig hektisk, men noe av det mest spennende som finnes. Som partileder får jeg reise mye og treffe Venstrefolk over hele landet, og det krever jo mye tid borte fra familien min. Derfor er min beste avkobling å legge vekk telefonen og leke med barna mine, avslutter Guri.

Bli med på laget og ta Norge framover!