Haram Venstre ønsker Åge Vikestrand som leder av eget planutvalg

Kommunestyret i Haram skal snart konstitureres. Kommunedelsuvalget for Haram 2024 har vedtatt at det skal være så få utvalg som mulig og at formannskapet også skal fungere som planutvalg. Dette mener Haram Venstre er uklokt.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.
Haram Venstre mener Åge Vikestrand (Krf) bør bli leder for et eget arbeidsutvalg for plansaker i Haram kommune. Foto: Privat

I en situasjon hvor vi skal etablere en ny kommune vil det bli mer enn nok for formannskapet å gjøre. Når vi samtidg bør og skal ha en massiv utbygging på Vatne, på Eidet og i Tennfjord blir det altfor mye på noen få“, mener Haram Venstres gruppeleder Christian Holstad Lilleng.

Det er ikke minst så utrolig mye å holde styr på i en slik etableringprosess for utbygging, og skal vi unngå å gå i fella det er at kommunen blir flaskehalsen for utviklingen av kommunen bør vi omgående opprette et arbeidsutvalg for plansaker.

Og Lilleng er klar på hvem som bør lede det. “KrF sin meget erfarne mann Åge Vikestrand bør lede dette utvalget. Han har enorm kunnskap på området, kan lover og regler til fingerspissene, og ikke minst så har han personlig erfaring i hva som er de store hindrene i en utbyggingsprosess gjennom sitt livlange virke i byggebransjen“.

Haram Venstre gikk til valg på at det skal være 2000 flere innbyggere i Haram innen 2032. “Vi er en attraktiv kommune, Eidet ligger midt i smørøyet på Nordre Sunnmøre og mange som vil pendle til og fra Ålesund ønsker å bo nettopp i vår kommune. Nå må vi bruke det momentet vi har og sette igang umiddelbart. For hver måned vi drøyer dette går kommunen glipp av store inntekter“.