Venstre legger frem alternativt budsjett for 2024

Venstres alternative budsjett

I dag har Bergen bystyre behandlet Bergens økonomiplan for 2024-2027 og budsjett for 2024. Vi er skuffet over det mørkegrå budsjettet som byrådet har presentert. Venstre fremmer vårt alternative budsjett, hvor vi prioriterer de visjonene for Bergen som vi gikk til valg på.

Bergenserne fortjener lyttende og handlekraftige politikere med perspektiver som strekker seg lengre enn til neste valgkamp. Byen vår trenger ikke populistiske politikere som ser helt bort fra fagfolk, forskning og fakta. Vi skal løse store og viktige utfordringer. Å forvalte byens økonomi klokt og langsiktig krever tøffe prioriteringer. Venstre tror på en ansvarlig økonomistyring. Demografiske trender viser at det vil bli en trangere økonomi i årene fremover, og dette vil kreve at byens politikere gjør vanskelige valg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venstres forslag til budsjett for 2024 er et budsjett som tar de fremtidige utfordringene på alvor. Det er et ansvarlig økonomisk budsjett som viser hvordan vi kan prioritere. Våre hovedprioriteringer i dette budsjettet er:

  • økonomisk ansvarlighet
  • klima og miljø
  • kultur og næring
  • skole og barnehage

Dere kan lese budsjetter her.