Ingen utredning om løpende barnehageopptak i Haram

Venstre fikk ikke med seg de andre partiene i formannskapet i Haram på utredning av løpende barnehageopptak., Mark Stosberg on Unsplash

Venstre fikk dessverre ikke med seg formannskapet på å utrede mulighetene for løpende barnehageopptak i Haram kommune. Det er ugunstig for småbarnsfamiliene i kommunen.

Hverdagene kan være vanskelig for barnefamiliene å få til å gå opp. Haram Venstre vil hjelpe gjennom å opprette løpende barnehageopptak, lengre åpningstider i barnehagene, og egne overgangslærere i overgangen barnehage/skole.

Venstres formannskapsmedlem, Christian Holstad Lilleng, fremmet tirsdag ønske om utredning av løpende barnehageinntak i Haram uten å bli hørt.

Formannskapet vedtok kommunedirektørens innstilling hvor det blant annet stod: “Laupande barnehageopptak krev at det til ein kvar tid er overkapasitet på barnehageplassar, slik ein er klar til å ta imot nye barn i løpet av året. Dette er økonomisk kostbart, og det gjer det krevjande å planlegge for gode barnegrupper“.

Venstre er uenig med dette, siden det er god kapasitet på barnehagene i Haram. Et slikt løpende barnehageopptak ville gjøre det mye enklere for småbarnsfamiliene siden det ville gjøre at familiene slipper å vente i opp til ni måneder på barnehageplass, med dertil tilhørende store økonomiske tap.

Venstre mener også at dette ville skape et stort konkurransefortrinn for Haram som kommune, og ville gi en helt unik fordel for småbarnsfamilier som er i etableringsfasen.